Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile de la noi din tara, fiind specia care se pretează cel mai bine la cultivarea în seră. Datorită formei lor sunt uşor de recunoscut: au piciorul foarte scurt, pălăria bombată şi culoarea albă.
Prin consumul lor, acestea aduc numeroase beneficii sanatatii. Sunt bogate in riboflavina, niacina, acid pantotenic, seleniu, cupru si potasiu si o sursa buna de tiamina, zinc si mangan si substante fitochimice bioactive, toate extrem de importante pentru sanatatea umana.
Putini insa stiu cum sa le prepare corect pentru ca aceste alimente sa nu-si piarda proprietatile benefice.
Cum se curăţă şi se prepară ciupercile Champignon?
Ciupercile tinere au lamelele roz şi sunt acoperite de o pieliţă subţire, care se rupe atunci când ciupercile cresc şi rămâne apoi ca un inel în jurul piciorului.
Ciupercile mature se curăţă în plus de lamele.
Ciupercile curăţate se spală în apă rece, până când apa rămâne curată, fără niciun fir de pământ.