Simptome care ar putea anunta o gastrita pe sistem nervos

Simptome care ar putea anunta o gastrita pe sistem nervos
Simptome care ar putea anunta o gastrita pe sistem nervos

Ce este gastrita pe sistem nervos? Ce legatura exista intre functionarea stomacului si nervi? Vezi simptomele acestei boli atat de des intalnita. Nu e deloc gresit sa spui ca te doare burta de la nervi.

E gresit, in schimb, sa sustii ca ti-au crescut nervi in stomac. Despre ce e vorba, de fapt? Tulburarile gastrointestinale pot aparea din cauza sistemului nervos central. Sistemul nervos este format din celule nervoase localizate in creier si maduva spinarii. Prelungirile acestor celule, nervii, se intind in tot corpul, pana in stomac.

Iata ce simptome are gastrita pe sistem nervos:

    Ti se umfla abdomenul in mod neobisnuit.

Aceasta inflamatie poate fi confundata cu balonarea, insa daca ea persista la cateva ore bune dupa ce ai luat masa, e posibil sa suferi de aceasta boala.
    Gazele sunt mai dese indiferent de ce alimente consumi.
     Inflamarea abdomenului este urmata de efectul yo-yo: scaderi in greutate urmate de ingrasare la intervale scurte de timp.
    Ai senzatia de arsura in gat. Acidul din stomac este impins spre zona esofagului si provoaca o senzatie neplacuta, de iritare in tot corpul.

    Obosesti foarte repede. Daca iti vine sa dormi imediat dupa ce ai mancat e foarte probabil sa ai gastrita pe sistem nervos.
    Stari de greata frecvente, vomitat des.
    Durerile din partea superioada a abdomenului se simt ca niste impunsaturi de cutit. Daca acestea persista la scurt timp dupa fiecare masa, trebuie sa urmezi un tratament impotriva stresului.

Sursa
 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cea mai murdara parte a corpului nu e cea la care e astepti

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Remediul natural care te scapa de negi, peste noapte

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies