Iarna blanda a luat sfarsit! Ninsorile abundente si gerul napraznic pun stapanire pe Romania

Iarna blanda a luat sfarsit! Ninsorile abundente si gerul napraznic pun stapanire pe Romania
Iarna blanda a luat sfarsit! Ninsorile abundente si gerul napraznic pun stapanire pe Romania

Vremea calda si frumoasa din aceasta iarna se pare ca e pe sfarsite. Potrivit meteorologilor, peste doar cateva zile este posibil ca in tara noastra sa vina un val de ninsori abundente si ger.

Statiile meteo europene spun ca in centrul si estul continentului va urma o perioada cu ninsori masive, incepand de la jumatatea lunii ianuarie. Meteorologii romani confirma. Este posibil ca din 13 ianuarie sa vina peste noi o masa de aer rece, urmata de ninsori abundente, inclusiv in Bucuresti.

Cu alte cuvinte, acesta poate fi ultimul weekend cald din aceasta iarna in care ne-am bucurat, pana acum, de temperaturi de primavara.

si astazi au fost peste 10 grade in aproape toata tara.

Ba chiar la Constanta, in jurul pranzului, au fost aproape 20 de grade Celsius. Oamenii au iesit la plimbare pe plaja sau pe faleza Cazionoului.

Luna ianuarie se va mentine calda pentru jumatatea sudica a tarii. Cu toate acestea, potrivit meteorologilor, nu putem exclude episoadele de vreme severa, fiind posibile perioade foarte calduroase care sa alterneze cu raciri bruste.

„A doua luna din iarna, ianuarie, va fi vreme mai calda decat in mod obisnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia si vestul Banatului. in restul tarii, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatura medie de -2,1 grade. Nu inseamna ca nu putem vorbi de excluderea vremii severe. Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte calduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi raciri bruste.

Aici am discutat de diferente termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

Luna februarie este caracterizata ca fiind „una autentica de iarna”.

„Sunt schimbari, normale din punct de vedere termic. Pastreaza tendinta in precipitatii. Cantitati peste norme si cantitati apropiate de norme in Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentica de iarna.

Alternanta va fi un element caracteristic pentru ca au fost diferente mari, sunt diferente care ne indica faptul ca extremele meteo in contextul incalzirii s-au accentuat si din ce in ce mai tare. Vorbim de aceste diferente din punct de vedere al valorilor extreme de temperatura”
, a precizat directorul ANM.

In ceea ce priveste luna martie, aceasta va fi saraca in precipitatii.

„Martie, o luna saraca in precipitatii, dar media e usor mai ridicata decat februarie, pentru ca vorbim de cantitati de peste 34 litri pe metrul patrat, comparativ cu februarie”, spune meteorologul. 

Sursa: onlinenews



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Prognoza meteo pe 3 luni. Ne asteapta cea mai calduroasa iarna din ultimii ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

O nouă avertizare meteo! Zonele din ţară în care e cod galben de viscol

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies