Anuntul teribil de la ANM! Nu s-a mai intamplat asta pana acum - Vremea a luat-o razna

Anuntul teribil de la ANM! Nu s-a mai intamplat asta pana acum - Vremea a luat-o razna
Anuntul teribil de la ANM! Nu s-a mai intamplat asta pana acum - Vremea a luat-o razna

ANM a facut publice estimarile pentru lunile februarie, martie si aprilie. Temperaturile vor fi neobisnuite pentru aceasta perioada.

 

 

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoza pe medie durata de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

 

PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2018

 

Luna februarie este a treia si ultima luna de iarna in care temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal. Daca media climatologica multianuala lunara este de -1 grad Celsius, in luna februarie 2018, in sudul, estul si vestul tarii temperatura medie lunara este pozitiva, de 2 grade Celsius. 

 

In schimb, precipitatiile vor fi in jurul a 40 de l/mp, o valoare putin mai ridicata decat media multinanuala lunara de 31,6 l/mp.

Deci, in ciuda vremii calde, ne asteptam si la precipitatii abundente. 

 

PROGNOZA METEO MARTIE 2018

 

In luna martie, vremea continua sa fie frumoasa, cu temperaturi mai ridicate decat in mod normal. In sud si sud-estul tarii va fi mult mai cald decat este normal in aceasta perioada. 

 

Pentru a va da seama care este diferenta de temperatura, de exemplu media multianuala lunara este de 3,5 grade Celsius, iar media lunii martie va fi de aproximativ 6 grade Celsius in zonele mentionate. 

 

Precipitatiile vor fi excedentare in toata tara. Daca media multianuala este de 38 l/mp, aflam de la ANM ca media precipitatiilor in luna martie 2018 va fi chiar de 60 l/mp in aproape toata tara. 

 

Va fi o luna martie calda si ploioasa, potrivit estimarilor de acum.

 

PROGNOZA METEO APRILIE 2018 

 

Luna aprilie vine cu vreme normala si chiar mai rece in anumite regiuni ale Romaniei. In sud, sud-est si local in vest, temperaturile vor fi aproapiate de media lunara multianuala, de 9,3 grade Celsius.

In restul tarii, temperaturile vor fi mai scazute. 

 

Precipitatiile vor avea o tendinta spre excedent, vor fi aceleasi cantitati ca-n luna martie, dar, de obicei, potrivit mediei lunare anuale mai ridicate (51,3 l/mp) este una mai ploioasa, potrivit dcnews.ro. 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Meteo: Toamna in toata regula. Noptile devin mai reci

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Prognoza meteo pe 3 luni. Ne asteapta cea mai calduroasa iarna din ultimii ani

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies