Atunci când îţi simţi tenul obosit, când observi în oglindă că ţi-au apărut cearcăne sau că ai pete maronii, înseamnă că organismul tău încearcă să îţi trimită un mesaj clar - ai nevoie de o pauză şi de o revizuire a felului în care îţi îngrijeşti corpul.
E normal ca reacţiile să fie unele negative, însă trebuie să faci cât mai repede o schimbare şi să te preocupi mai mult de sănătatea ta. Există foarte multe trucuri prin care îţi poţi îmbunătăţi stilul de viaţă, astfel încât să-ţi recapeţi strălucirea şi elasticitatea tenului, iar mai jos le vei găsi pe cele mai la îndemână.
Foloseşte măşti de faţă bio sau măşti de faţă naturale cu ingrediente organice
Vei găsi un aliat de nădejde în lupta cu pielea obosită în măştile de faţă bio. Substanţele hidratante din conţinutul lor vor revigora imediat tenul, iar efectul va fi unul de lungă durată. Măştile de faţă bio sunt o compilaţie de tot ce e mai bun din plante sau fructe, la care se pot fi adăugate alte ingrediente importante: acid hialuronic, adenosină, miere, lăptişor de matcă sau propolis, fiind menite să îţi catifeleze pielea.
Schimbă-ţi obiceiurile culinare
Dacă te-ai săturat să pierzi minute în şir în fiecare dimineaţă, încercând să ascunzi sub un strat de concealer cearcănele, sau dacă apa rece şi feliile de castraveţi nu te mai ajută cu pungile de sub ochi, trebuie să cauţi sprijin în altă parte.
În primul rând în farfurie. O minimă conştientizare şi modificare a meniului cu care te-ai obişnuit până acum ar putea face minuni în ceea ce priveşte aspectul tău fizic. Nu vei reuşi doar să scapi de câteva kilograme nedorite, dar te vei putea bucura din nou de un ten luminos şi de ochi care strălucesc. Asta nu înseamnă că trebuie să apelezi la o cură specială, ci să adaugi în meniul tău zilnic cât mai multe alimente hrănitoare, în detrimentul celor pline de conservanţi. Împrieteneşte-te cu fructele, legumele şi redu cât poţi de mult consumul de carne. Ideal ar fi ca o zi pe săptămână să nu consumi deloc proteină animală şi să te axezi pe un meniu vegetarian. Schimbările te vor uimi!Hidratare, hidratare, de trei ori hidratare!
La fel de importantă este şi hidratarea, care, dacă nu este făcută corespunzător, poate determina apariţia petelor, a coşurilor sau a cearcănelor adânci.
Dormi mai mult
Un alt motiv pentru care tenul tău ar putea avea de suferit este lipsa unui program de somn adecvat activităţilor tale. Cu cât munceşti mai mult, indiferent dacă este vorba de o muncă fizică sau una intelectuală, cu atât ar trebui să dormi mai mult. De asemenea, foarte important este şi orarul pe care îl rezervi pentru odihnă.
Dacă adormi prea târziu, te vei trezi obosită şi fără energie, aşa că închide laptopul, televizorul, telefonul, cartea sau orice altă sursă de excitare a creierului mai devreme decât până acum. Chiar dacă nu reuşeşti să adormi imediat ce te aşezi în pat, corpul tău va intra imediat într-o stare de relaxare şi mai lipsesc 15 minute de la momentul în care începi să nu te mai mişti până în momentul în care intri în lumea viselor.Nu uita să îţi exfoliezi tenul o dată pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte şi a face loc culorii naturale a feţei. După ce ai scăpat de ele, aplică prin masaj uşor un ser bio sau o cremă bio potrivită cu pielea ta şi foloseşte mişcări circulare până când aceasta intră total în piele. Iar dimineaţa, când abia ai coborât din pat, spală-te pe faţă cu apă rece în loc de caldă, pentru a-ţi pune sângele în mişcare şi a revigora întreaga faţă, apoi continuă rutina de îngrijire a feţei din care nu trebuie să lipsească serul sau crema de faţă şi crema de ochi bio.