Silvana Riciu face o super budinca cu branza de vaci si bezea. Iata reteta

Silvana Riciu face o super budinca cu branza de vaci si bezea. Iata reteta
Silvana Riciu face o super budinca cu branza de vaci si bezea. Iata reteta

Silvana Riciu adora sa gateasca si isi rasfata cei doi copii, pe Andrada si pe Luca, cu preparate delicioase. Cantareata de muzica populara nu gateste doar mancare, ci si deserturi.

Silvana Riciu a facut, zilele trecute, o budinca delicioasa cu branza de vaci si bezea. Desi a facut o tava imensa, prajitura s-a ras in doar cateva ore!

 

Cantareata de muzica populara ne-a dat reteta ei.

 

“Se pun intr-un bol mic (cu 30 de minute inainte de prepararea desertului) 250 stafide aurii si se adauga peste ele lapte cat sa le cuprinde (cca 150 ml) si jumatate de sticluta esenta de rom Coseli.

 

Apoi 300 g paste (spirale) fierte si scurse se amesteca intr-un bol mare cu 500-600 gr branza de vaci grasa, 500-600 gr smantana grasa (peste 20%), o esenta de vanilie (Coseli) si 2 esente de lamaie Coseli (esentele Coseli sunt cele mai concentrate din cate exista pe piata), zahar vanilat (2 pliculete), 18 linguri de zahar (sau mai multe, dupa gust), 6 galbenusuri, stafidele pe care le scoateti de la inmuiat din lapte si 100 g unt topit (din care se ia putin pentru a se unge vasul de

yena in care se va coace prajitura).

 

Se toarna tot acest amestec intr-un vas de yena si se baga la cuptor la 180 grade. Se lasa pana se rumeneste putin. Intre timp se pregateste spuma de ou (din cele 6 albusuri ramase plus inca 4- 6 albusuri de la alte oua in functie de cat de multa bezea vreti sa aveti si in functie de cat de incapator e vasul), plus zahar pudra dupa gust.

Se bat albusurile spuma. Se scoate tava de la copt si se toarna spuma de ou deasupra. Se niveleaza si se baga iar la cuptor sa se rumeneasca.

 

Este foarte buna si calda si rece. Cand este calda este mai moale si foarte imbietoare incat nu te poti abtine sa nu mananci pe saturate. Fiind cantitate mare iti va ramane sigur sa mananci si rece, iar atunci se portioneaza mai usor ramanand compacta.

Aromele sunt parca mai stabile si le simti mai bine.

Este cea mai buna budinca pe care am mancat-o vreodata. Spor la treaba si pofta buna!”, spune artista. 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Reteta de coliva pentru Mosii de Iarna. Cum sa te pregatesti cum trebuie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies