Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi, insa o poti inlocui cu succes cu cea. O alternativa buna este ceaiul de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir ajuta digesta, imbunateste absorbtia nutrientilor esentiale, previne problemele digestive, diareea, crampele, ametelile si voma.
Intareste imunitatea, avand proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Previne stresul oxidativ, inflamatia si moartea celulara la nivelul creierului.
Numeroase studii au aratat ca ghimbirul lupta cu cancerul, prevenind supravietuirea si cresterea celulelor canceroase. Imbunatateste circulatia, scade tensiunea ridicata si previne atacurile de cord.
Cum prepari ceaiul
Ingrediente
6 felii de ghimbir
miere
1 cana de apa
Ibric ceramic
Fierbe apa in ibric, adauga ghimbirul si da focul mai incet. Lasa 15 minute la fiert si indeparteaza ibricul de pe foc. Cand se raceste, adauga miere dupa gust.