Prajitura "Vis de primavara" cu alune se face foarte usor! Este o incantare pentru papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru blat:
120 gr unt
170 gr faina
50 gr zahar brun
Pentru crema:
400 gr lapte condensat
60 gr unt
60 gr zahar brun
Pentru glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
2 linguri de lapte
50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Acesta se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 20 minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava.
Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii.