Drobul de Paste este un preparat traditional care nu trebuie sa lipseasca de pe masa cu ocazia acestei sarbatori crestine. Iata o reteta care se prepara in 5 pasi.
Ingrediente:
450 gr carne de vita tocata
450 gr carne de porc tocata
3 felii de paine mai veche
4 oua fierte tari si cojite
1 ou negatit
2 rosii
1 ceapa rosie, tocata marunt
1 catel de usturoi maruntit
2 linguri patrunjel proaspat tocat
1 lingura menta proaspat tocata
100 ml ulei de masline
piper
sare
Mod de preparare:
1. Pune feliile de paine in apa. Dupa ce s-au imbibat, stoarce-le si pune-le intr-un bol.
2. Amesteca cu ambele tipuri de carne, ceapa, usturoiul, oul crud, rosii taiate foarte marunt, 3 linguri ulei de masline, patrunjel, menta, sare si piper. Omogenizeaza.
3. Tapeteaza o tava cu hartie pergament de dimensiuni mai mari.
4. Pune compozitia in ea, apoi ouale in compozitie (apasand usor).
5. Unge cu putin ulei de masline si inveleste in hartia din exteriorul tavii, ca si cum ai sigila. Baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 45-50 de minute.