A murit Calin Caliman, cunoscut drept "patriarhul filmului romanesc"

A murit Calin Caliman, cunoscut drept
A murit Calin Caliman, cunoscut drept "patriarhul filmului romanesc"

 

Intreaga lume a cinematografiei romanesti s-a cutremurat saptamana trecuta, dupa disparitia fulgeratoare a celui cunoscut drept "patriarhul filmului romanesc!"

 

Calin Caliman a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti (1957), ulterior finalizand si cursurile sectiei teatrologie – filmologie din cadrul Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" (promotia 1959). Din anul 1959 si pana in prezent a fost titularul rubricii de film la revista "Contemporanul".

 

A publicat, de-a lungul anilor, peste 6000 de articole in diferite cotidiane si reviste culturale (printre care Teatrul, Cinema, Contemporanul, Ideea europeana, Noul Cinema, Caiete critice, Curentul, Ecart). A sustinut in anii ’60-’70 o rubrica de cultura cinematografica la Televiziunea Romana, a colaborat vreme de peste patru decenii la emisiunile culturale ale Radiodifuziunii Romane.

A fost printre membrii fondatori al Asociatiei oamenilor de arta din institutiile teatrale si muzicale (ATM).

Este membru al Uniunii Cineastilor (UCIN).

Calin Caliman a fost ingropat vinerea trecuta, potrivit stirilekanald.ro. 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum a slabit Mihai Morar 15 kilograme. Iata-i dieta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies