Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza

Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza
Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza

Copiii pot calcula mai repede decat calculatorul si pot memora incredibil de repede, Indiferent de cat de dificil este calculul, cei mici pot afla rasunsul in cateva secunde cu ajutorul unui soroban, instrument cunoscut si sub numele de abac.

Psihologul clinician Marius Zamfir a adus in Romania tehnica sorobanului dupa mai multe cercetari asupra educatiei la copii. Practic, este vorba despre aritmetica mentala japoneza care ii ajuta pe cei mici sa vizualizeze cifrele, in timp ce proceseaza calculul in minte.

Acest dispozitiv este folosit în învăţământul din Japonia, China şi India si mai nou in Rusia. Scopul principal al acestui dispozitiv nu este doar acela de a învăţa copilul să calculeze rapid (lucru care îl poate ajuta doar într-o anumită etapă a vieţii), ci de a dezvolta anumite funcţii neuropsihologice care îl vor ajuta să fie mai funcţional pentru toată viaţa.

Ştim cu toţii, creierul nostru are două emisfere cerebrale.

În viaţa de zi cu zi şi mai ales în activitatea de învăţare, majoritatea oamenilor folosesc cu precădere emisferă stângă. Motivul principal este acela că sistemul nostru actual de învăţământ utilizează metode ce stimulează mai mult această emisferă. Aritmetica mentală japoneză pune în funcţiune şi emisfera dreaptă dar dezvoltă foarte bine şi corpul calos (puntea interemisferică) fapt care aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea şi folosirea creierului ca întreg. 

Studiile recente au confirmat ceea ce la început se consideră a fi doar o ipoteză, şi anume, că aritmetica mentală este foarte eficientă în dezvoltarea emisferei drepte şi a corpului calos. Specialisii sustin ca aritmetica mentala japoneza ii ajuta pe copii sa efectueze cacule aritmetice mai rapide decat un calculator, sa-si dezvolte emisfera cerebrala dreapta, care este responsabila cu imaginatia, intuitia si procesarea emotiilor.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Curatarea colonului cu doar doua ingrediente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies