Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA
Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Cu o decadă în urmă, 45.000 de americani se infectau cu HIV, în fiecare an. De când Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor infecţioase a început să colecteze date referitoare la această maladie - în urmă cu 30 de ani – mai mult de o jumătate de milion de persoane au decedat în urma acestei boli.

Şi totuşi, astăzi, bătălia împotriva HIV intră într-o nouă etapă, potrivit statnews.com. Reprezentanţii în domeniul sănătăţii din SUA şi experţi în HIV au început să discute despre un viitor în care transmiterea virusului ar putea fi oprită.

Şi viitorul, adaugă aceştia, nu va veni pe parcursul unei generaţii, ci este o chestiune de doar câţiva ani.

„Avem ştiinţa de a rezolva epidemia de SIDA“, a declarat, recent, dr.

Robert Redfield, director CDC, unul dintre cercetătorii şi clinicienii cu vechime în studierea HIV. „Am investit în asta. E cazul să trecem la acţiune“.  Alţi specialişti în domeniul HIV au discutat despre această idee şi continuă să discute, în urma efectelor uimitoare pe care medicamentele împotriva HIV le-au avut, atât vizavi de supravieţuirea persoanelor bolnave, cât şi asupra traiectoriei epidemiei.

„Este cu siguranţă posibil în SUA“

„Este cu siguranţă posibil în SUA“, este de părere dr. Anthony Fauci, director al Institutului naţional de alergii şi boli infecţioase şi unul dintre cercetătorii focusaţi pe HIV/SIDA încă din primele zile ale epidemiei. Fauci şi alţi experţi în sănătate au admis că obiectivul de a opri transmiterea virusului este unul în mare măsură teoretic, în acest moment.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Boala care omoară un român pe oră poate fi confundată cu o răceală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies