5 uleiuri esentiale pentru slabit - Apetit scazut si kilograme pierdute rapid!

5 uleiuri esentiale pentru slabit  - Apetit scazut si kilograme pierdute rapid!
5 uleiuri esentiale pentru slabit - Apetit scazut si kilograme pierdute rapid!

Natura ne-a oferit o multime de remedii deloc costisitoare si foarte eficiente pentru diversele probleme de sanatate cu care ne putem confrunta de-a lungul vietii Stiai ca si binecunoscutele uleiuri esentiale pot fi considerate un adevarat panaceu, avand in vedere multiplele lor intrebuintari? Ei bine, printre alte roluri importante pe care acestea le au, uleiurile esentiale sunt ideale si pentru slabit, deoarece prezinta proprietati benefice in acest sens.

Scapa de apetitul crescut si de kilogramele nedorite, cu ajutorul urmatoarelor 5 uleiuri esentiale:

 

  1. Uleiul esential de scortisoara

Uleiul esential de scortisoara are rol in reglarea nivelului de glucoza din sange. Concret, acesta favorizeaza actiunea GTF-ului, care reprezinta factorul de toleranta la glucoza.

Datorita acestei proprietati, aceste uleiuri esentiale de scortisoara sunt indicate si persoanelor care sufera de diabet zaharat.   

 

  1. Uleiul esential de menta

Te intrebi cum te poate ajuta uleiul de menta sa lupti contra kilogramelor? Secretul este foarte simplu: atunci cand ne simtim obositi, avem tendinta de a consuma alimente mai grase, cum ar fi, de exemplu, cele de tip fast-food.

Folosind ulei esential de menta (pe care il poti pune intr-un difuzor, acasa sau la birou), te vei relaxa si vei capata “imunitate” impotriva tentatiei de a te opri la primul fast-food pentru a-ti lua o gustare deloc sanatoasa!

Pe langa faptul ca uleiul esential de menta suprima apetitul, mentolul pe care il contine ajuta la tratarea indigestiei, una dintre cele mai comune cauza ale ingrasarii.

 

  1. Uleiul esential de lavanda

Credeai ca uleiul de lavanda este benefic doar pentru momentele in care iti doresti putina relaxare? De fapt, actiunea sa este mult mai profunda, deoarece, tocmai datorita faptului ca are proprietati calmante, aceste reduce stresul, care este unul dintre principalii factori carora se datoreaza acumularea kilogramelor in plus.

Atunci cand suntem stresati, majoritatea dintre noi mancam necontrolat, iar acest obicei duce, desigur, la depunerea grasimilor.

 

  1. Uleiul esential de lime

Unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale care favorizeaza reducerea apetitului este cel de lime. Acesta stimuleaza procesul de ardere a grasimilor din organism (fiind un factor important pentru ca lipoliza sa se desfasoare in conditii optime).

In plus, uleiul esential de lime este un adjuvant pentru dizolvarea petrochimiei. Pentru ca efectele pozitive ale uleiului de lamaie verde sa fie maximizate, se recomanda ca acesta sa se aplice, de doua ori pe zi, pe suprafata calcaielor.

 

  1. Uleiul esential de grapefruit

Stii care este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa incepi sa folosesti ulei esential de grapefruit daca vrei sa slabesti? Faptul ca acesta activeaza enzimele responsabile de

distrugerea grasimilor din organism. Beneficele uleiuri esentiale extrase din coaja de grapefruit sunt bogate in limonen, un compus care stimuleaza functiile metabolice si care favorizeaza drenajul limfatic. Adesea, uleiul esential de grapefruit este folosit la producerea cremelor anticelulitice. O alta proprietate interesanta a acestui ulei este ca, in combinatie cu patchouli, diminueaza senzatia de foame si poftele culinare.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Adi Constantin, specialistul Kfetele.ro pe HAIRSTYLE: Coafura rapidă care te salvează la evenimente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Semne că eşti vizitat de îngerul tău păzitor

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies