Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos

Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos
Cum faci cel mai bun PILAF! Tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos

Fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor, pilaful se găteşte rapid şi este un deliciu, dacă gospodinele respectă metoda preparării. Regretatul Radu Anton Roman explică pe îndelete în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) cum se face pilaful şi la ce trebuie să fie atente femeile atunci când îl gătesc. Gastronomul oferă şi câteva secrete pentru o mâncare deosebită.

 

Ingrediente: 

1 pui frumos măruntaiele de pui (fără ficat) 

1 ceapă mare şi tare 

1-2 ardei 

1 păharel de untdelemn 

sare, piper, boia 

1 morcov mărişor 

1 ceaşcă mare cu orez 

2 roşii foarte tari, dar coapte 

 

Află cum se prepară pe pagina următoare. 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gabriela Cristea, declaraţii cutremurătoare despre perioada când făcea tratamente de fertilizare. "M-am îngrăşat şapte kilograme şi am făcut două duşuri în 10 zile" Vedeta ar fi făcut absolut orice să rămână însărcinată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies