Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor

Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor
Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor

Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor. Sâmbătă, 3 noiembrie, sunt Moşii de toamnă. În această zi, se face pomenirea celor morţi.

 

Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor. "Moşii de toamnă" sunt pomeniţi în prima sâmbătă din noiembrie. Au loc slujbe, se împart pachete cu mâncare celor săraci şi se aprind lumânări. Tradiţia spune că este bine să fim împăcaţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcaţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit.

De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să muncim.

 

Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morţilor. Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtăşească fie de fericire, fie de suferinţă, stări date de modul vieţuirii pe pământ. Aceste stări nu sunt definitive, ele durează până la Judecată Universală, când va avea loc învierea întregului neam omenesc şi când vor avea loc hotărârile finale legate de starea de fericire sau suferinţa, scrie crestinortodox.ro.

 

Citeşte continuarea AICI. 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Aşa faci cea mai simplă dulceaţă de GUTUI. Reţetă ca la mama acasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies