Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii
Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii

Nucul este o adevărată farmacie naturală, în scop terapeutic putându-se utiliza aproape totul: frunzele, fructele, cojile verzi care cad toamna îndată ce fructele s-au copt. Frunzele de nuc îşi dovedesc şi ele eficienţa în combaterea unor afecţiuni, ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare, iar extern se folosesc în dermatoze şi contra căderii părului.

Pentru că proprietăţile lor benefice să fie resimţite la cel mai înalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la începutul verii, fără codiţă. Ulterior, trebuie puse la uscat într-un spaţiu răcoros şi bine ventilat. Când frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate şi depozitate în săculeţi de pânză ori de hârtie pentru utilizări ulterioare.

Cele mai importante substanţe cu acţiune terapeutică din frunzele de nuc sunt flavonoidele şi taninurile.

Dar ele sunt, de asemenea, bogate în cupru, iod, zinc, vitamina C, acid cafeic, vitamina B5, uleiuri volatile.

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Pentru sănătatea digestivă

Infuzia de frunze de nuc are o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, dar şi la tratarea unei palete largi de afecţiuni.

Infuzia se obţine adăugând o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită.

Acoperiţi cană şi lăsăţi la infuzat timp de 10 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei şi inflamaţiilor intestinale, acţionând şi că un antidiareic eficient.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

"Mor, tati! Mor!" Cuvintele încrâncenate ale unei fetiţe de 6 ani care au şocat o lume întreagă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies