Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii

Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii
Atenţie, români! O nouă ţeapă circulă prin SMS! Iată cum vor să vă ia banii

O nouă înşelăciune informatică de tip phishing circulă pe internet şi ţinteşte utilizatorii site-ului Autovit.ro.

Utilizatorii respectivului site sunt abordaţi prin SMS şi li se propune extinderea valabilităţii anunţului la un preţ promoţional, informează auto-bild.ro.

Utilizatorul este invitat să urmeze un shortlink şi să facă o plată printr-o interfaţă care o imită pe cea a procesatorului PayU. Pagina pe care ajung utilizatorii care intră pe link-ul primit prin SMS duce către un alte site, care copiază interfaţa de plată a celor de la PayU.

Site-ul ascunde o fraudă, link-ul de destinaţie fiind pe un domeniu numit ngrok.io. Acesta nu este maliţios, însă e folosit de atacatori pentru că reuşeşte să furnizeze un link care pare securizat cu HTTPS, ceea ce nu declanşează firewall-urile şi alertele uzuale ale browserelor şi ale aplicaţiilor antivirus, mai notează sursa citată. Soluţia pentru a evita să fiţi păcălit este să verificaţi cu atenţie pagina pe care vă aflaţi şi să nu faceţi nicio plată în grabă.

Reprezentanţii Autovit.ro au precizat pentru site-ul citat că mesajul nu provine din partea echipei lor şi că încearcă să prevină astfel de situaţii în viitor, transmiţând situaţia departamentului antifraudă. Şi reprezentanţii PayU au precizat că vor investiga situaţia pentru a fi prevenite în viitor astfel de înşelăciuni.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce mănâncă Anna Lesko de arată atât de bine! Vedeta a mărturisit totul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies