Postul Crăciunului. Ce nu trebuie să faci în Postul Naşterii Domnului. Ce rugăciuni e bine să spui în timpul postului

Postul Crăciunului. Ce nu trebuie să faci în Postul Naşterii Domnului. Ce rugăciuni e bine să spui în timpul postului
Postul Crăciunului. Ce nu trebuie să faci în Postul Naşterii Domnului. Ce rugăciuni e bine să spui în timpul postului

Postul Crăciunului. Mijlocul lunii noiembrie înseamnă pentru creştinii ortotocşi începerea Postului Crăciunului. Acesta este reprezentarea ajunării de 40 de zile a Proorocului Moisi, dar şi postul patriarhilor din Vechiul Testament. La fel precum cei de atunci aşteptau venirea Mântuitorului pe Pământ cu post şi rugăciune, aşa se cuvine ca toţi credincioşii să aştepte şi să întâmpine prin ajunare Mielul lui Dumnezeu născut din Fecioara Maria.

Cât durează Postul Crăciunului

 

Acest post ţine 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie şi sfârşind la 25 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie. Totuşi, dacă această zi cade fie miercurea, fie vinerea, postul începe încă din seara zilei de 14 noiembrie. În acest post credincioşii ar trebui să consume mâncăruri de post. 

 

În ziua de Ajun se mănâncă abia seară şi doar: grâu fiert îndulcit cu miere, covrig, turte din făină şi poame deoarece cu seminţe a ajunat şi Daniil proorocul şi cei trei tineri din Babilor, care au prevestit şi aşteptat Naşterea Mântuitorului. De Crăciun, indiferent de ziua în care cade se mănâncă de dulce.

 

Ce se mănâncă în Postul Crăciunului

 

Se mănâncă untdelemn şi se face dezlegare la vin în datele de 16, 22, 23, 24, 25 şi 30 noiembrie. Dar şi pe 4,5,6,7,9, 12, 13, 17 şi 20 decembrie, dacă aceste zile cad lunea, miercurea sau vinerea, deoarece în aceste zile Biserica prăznuieşte Sfinţii mai importanţi.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Leacul-minune folosit de un doctor de 94 de ani ca să evite răceala şi gripa: Consumă un aliment cât se poate de obişnuit în fiecare zi

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies