Ce să NU faci în Postul Crăciunului

Ce să NU faci în Postul Crăciunului
Ce să NU faci în Postul Crăciunului

Românii respectă o serie de tradiţii şi obiceiuri în Postul Crăciunului. Anul acesta, al doilea cel mai important post din anul bisericesc, cel al Naşterii Domnului, a inceput miercurea, pe 15 noiembrie.

Postul ţine 40 de zile şi este ceva mai permisiv faţă de cel al Paştelui, cu mai multe zile de dezlegare la peste, untdelemn şi vin. Vechile credinţe populare spun că trebuie să respectăm o serie de obiceiuri pentru a ne merge din plin.

Tradiţii şi obiceiuri în Postul Crăciunului

1. După Lăsată de Sec, oalele din casă trebuie aşezate cu gură în jos pentru a alungă necazurile şi foametea.

2. Fetele care nu şi-au găsit alesul inimii trebuie să strângă în fiecare zi câte o surcica, iar la finalul Postului, în Ajun de Crăciun le vor fierbe şi le vor aşeza pe masă pentru că seară, la apariţia umbrei ursitului să aibă ce ospăta.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Prognoza meteo: Iarna face ravagii. Unde lovesc ninsorile, când se anunţă primul viscol şi cum va fi vremea în decembrie

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies