Neîncrederea la români: de ce ne este fatală si cum să ne "dregem" de ea

Neîncrederea la români: de ce ne este fatală si cum să ne
Neîncrederea la români: de ce ne este fatală si cum să ne "dregem" de ea

Simptome colective de dezgust, laolaltă cu o stranie adaptare la climatul general bolnav şi un scepticism tot mai răspândit. Aceasta e impresia mea când citesc online reacţiile oamenilor la politica de azi. Un fel de depresie colectivă, iritabilitate surdă şi senzaţia de lipsă de perspectivă. Dar iată de ce eu cred că nu ar trebui să cădem pradă acestor senzaţii.

„Nu am încredere să merg la un medic de la stat'.

„Nu am încredere în nimeni, de aia nu votez. Toţi sunt la fel.'

„Nu mai am încredere în nimeni, vreau să plec din România'.

Această ultimă afirmaţie mă face să mă gândesc la faptul că scepticismul generalizat ne este, pe termen lung, mai dăunător decât actuala clasă politică, migraţia creierelor sau declinul populaţiei.

Toate acestea sunt, de fapt, efecte ale unei neîncrederi subterane, care a devenit structurală populaţiei. Românii nu mai fac copii („Să-l cresc în ţara asta?!'), pleacă („Nu mai cred că ne facem bine.') sau devin pasivi ca nişte şobolani de laborator deprimaţi de un cercetător sadic („Toţi sunt la fel.')

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețeta de brioșe a Elwirei Petre! Cum prepară Elwira Petre fulgii de cocos colorați, pentru decor: „Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină.”

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies