9 tehnici eficiente de combatere a stresului şi de prevenire a cancerului

9 tehnici eficiente de combatere a stresului şi de prevenire a cancerului
9 tehnici eficiente de combatere a stresului şi de prevenire a cancerului

Tehnici de combatere a stresului. Conform specialistilor, definitia stresului este raspunsul corpului la un factor agresor fizic, mental sau emotional care poate fi real sau imaginar.

Factorul agresor poate fi un eveniment care te scoate din circuit care poate fi depresiv sau minunat, prea fericit.

 

Cu alte cuvinte daca esti o persoana care are o existenta lineara fara mari motive de bucurie excesiva si vine o asemenea stare de hiper-excitabilitate emotionala a fericirii, corpul o considera tot factor de stres.

Iar el poate reactiona ca la o cauza negativa de suparare.

 

Tehnici de combatere a stresului. Stresul este foarte puternic pentru ca afecteaza starea generala de sanatate a organismului.

 

Efectele sale depind de tipul stresului pe care il traiesti. In termeni simpli, stresul este apararea naturala a corpului sau mecanismul sau de supravietuire. El se mai numeste si „raspunsul lupta-sau-fugi”.

Termenul medical asociat stresului este „raspunsul neuro-endocrin”. Daca esti stresat aproape tot timpul, apare inflamatia in diverse zone ale corpului. Inflamatia cronica poate hrani celulele imature sau deteriorate din corp. Iar aceste celule in loc sa moara, se pot transforma in celule maligne. 

 

Din acest motiv si nu din moft, este foarte important sa invatam cum sa eliminam stresul ca sa fim capabili sa ne aparam corpul de conditiile ce pot favoriza formarea cancerului, asa cum am prezentat si in articolul de aici. 

 

Felul in care poti elimina stresul din corp este simplu si usor de practicat, numai sa vrei. 

 

Strategiile de management al stresului includ de la a spune NU la orice este negativ in jurul tau pana la a face o lista de lucruri concrete de facut in favoarea starii tale de bine.

Tine minte ca nu esti un super-erou si nimeni nu se asteapta de la tine sa faci chiar tot mereu. 

 

1. Fa un pas in spate si invata sa spui NU 

 

Pentru sanatatea ta, este in regula si indicat sa spui NU din cand in cand. Daca iti iei asupra ta mai multe responsabilitati decat poti duce, iti va creste nivelul de stres din corp. A preveni acest tip de stres consta in a-ti cunoaste si trasa limitele indiferent ca e vorba de viata profesionala sau personala si indiferent de consecinte. 

 

Citeşte continuarea pe pagina următoare. 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei pentru MARŢI 4 DECEMBRIE 2018. Cuvintele sunt magice prin Mercur şi Chiron!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies