Prăjitura Raffaello - cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Prajitura Raffaello
Prăjitura Raffaello - cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Prăjitura Raffaello. Toata lumea stie gustul bomboanelor Raffaello. Sunt acei bulgarasi delicati, imbracati in fulgi de nuca de cocos, cu crema dulce si inima de migdala – vorba reclamei.

Prăjitura Raffaello. Daca si tu indragesti aceste bomboane si ai manca in nestire, iata o solutie care in mod sigur iti va surade: prepara acasa prajitura Raffaello, inspirata de celebrele bomboane, ca sa te bucuri pe saturate de acest gust minunat de cocos. In ciuda aparentelor, prajitura se prepara foarte usor.

Prăjitura Raffaello. INGREDIENTE

250 g biscuiti vanilie
500 ml lapte
2 linguri amidon
4 linguri nuca de cocos
4 linguri zahar
100 g unt

Citeste si: Albă că zăpada- REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare


Prăjitura Raffaello. INGREDIENTE PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA (OPTIONALA)

50 g ciocolata
1 lingura unt

Prajitura Raffaello

Prăjitura Raffaello. INGREDIENTE PENTRU ORNAT

nuca de cocos


Prăjitura Raffaello. MOD DE PREPARARE:

1. Separa o treime din cantitatea de lapte, iar restul da-o la fiert. In laptele pastrat dizolva zaharul, amidonul si nuca de cocos cat mai bine, incat sa nu formeze cocoloase.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

2. Cand laptele clocoteste, adauga amestecul de ingrediente si amesteca pana ce crema s-a ingrosat. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste complet.

Lasa crema de cocos la racit pentru 10 minute.

Citeste si: DROB de PORC. Rețeta care se moștenește din generație în generație

3. Intr-o tava dreptunghiulara, intinde un strat subtire de crema. Asaza apoi un rand de biscuiti deasupra, urmat de 1/3 din crema.

✽ Aici poti, daca preferi, sa intinzi un strat de glazura de ciocolata. Topeste ciocolata la microunde cu untul, amestecand la fiecare 30 de secunde, pana ce glazura devine fina si lucioasa.

Citeste si: Cozonac a la Chef Cătălin Scărlătescu- reţeta desertului preferat al românilor, nelipsit de pe masă de Sărbători

4. Asaza un alt rand de biscuiti, un altul de crema, inca unul de biscuiti si in final, intinde restul de crema deasupra.

(Recapitulare, de jos in sus: strat subtire de crema, biscuiti, glazura de ciocolata (optionala), 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema)

5. Deasupra, peste ultimul strat de crema, cerne printr-o sita rata un strat de nuca de cocos si da prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire, potrivit Retetepractice.

Pofta buna!



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop pentru săptămâna 24 - 30 decembrie, cu astrologul Camelia Pătrășcanu. Taurii trebuie să se acomodeze cu situațiile, Leii trebuie să fie atenți la sănătate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

HOROSCOP. Runele pentru săptămâna 23-29 decembrie, cu Mihai Voropchievici. Leii vor afla un adevăr fantastic. Gemenii vor fi protejați pe toate planurile

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies