Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, dar cu o dulceata aparte, este un fruct cu multiple proprietati miraculoase pentru organism, datorate in special continutului crescut de vitamina C, fibre si potasiu.
Din pacate, insa, nu este indeajuns de cunoscut pe la noi, iar raftul pe care este expus este de multe ori ocolit din lipsa de informatii si, poate, din cauza faptului ca este vazut ca un hibrid nu tocmai sanatos. De fapt, pomelo este un fruct exotic cu vechime in istorie, fiind cultivat pentru prima data in China, in jurul anului 100 i.Hr si fiind considerat un adevarat simbol (chinezii cred ca acest fruct ii apara de rele).
Pomelo mai poarta si numele de shaddock, dupa numele capitanului englez de marina Shaddock, care a adus pentru prima data semintele de pomelo in Indiile de Vest, in secolul al XVII-lea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pomelo are intre 10-50 de centimetri, insa majoritatea fructelor (lemon pomelo- specia importata la noi) au intre 12-25 cm si 1,5-2 kilograme, culoarea cojii este galben verzuie iar miezul galben, acoperit de un invelis pufos.