Bolile contagioase sau infectioase devin o problema majora a parintilor in momentul in care isi duc copilul la cresa, gradinita, scoala. In colectivitate, virusurile, bacteriile, parazitii pot fi foarte usor transmisi.
In perioada de inceput in colectivitate, poate chiar si mai tarziu, parintii sunt extreme de agitati de posibilitatea imbolnavirii copilului lor. Au un motiv extrem de bine intemeiat mai ales daca sunt la primul copil!
De fapt, poate suna ciudat, toate virozele si bolile pe care le iau copiii din colectivitati antreneaza sistemul de aparare al acestora facandu-i mai rezistenti mai puternici.
Vaccinarea ajuta si ea prin imunitatea dobandita cu care vine in sprijinul copiilor, bineinteles ca fiecare parinte decide daca isi vaccineaza copilul sau nu.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cum se previne plagiocefalia (cunoscuta si sub denumirea de sindromul capului turtit)
Bolile cele mai intalnite sunt rujeola, varicela, oreionul, scarlatina, enterovirozele, otite, virozele, gura-mana-picior etc.
Majoritatea afectiunilor enumerate mai sus, oarecum specifice copilariei, pot afecta in aceeasi masura si adultii, in acest material voi sublinia alimentatia specifica sau chiar dietetoterapia in cazul bolilor infectioase.
Citeste si: Plăcintă cu mere: ce să pui în compoziţie pentru un gust desăvârşit