Cum alegem cea mai bună cafea pentru consum

Cum alegem cea mai bună cafea pentru consum
Cum alegem cea mai bună cafea pentru consum

Foarte multi oameni isi incep diminetile cu o cafea, iar atunci cand calitatea acesteia este la cote ridicate, sansele ca ziua ce urmeaza sa fie una reusita cresc semnificativ. Cafeaua are capacitatea de a oferi un plus de energie organismului, dar si multe alte beneficii.

 

Pentru a profita de aceste beneficii, trebuie sa alegi tipul de cafea potrivita gusturilor tale, iar optiunile pe care le ai in prezent sunt tot mai diversificate. Prepararea si consumul cafelei sunt procese care au fost mult simplificate de  catre progresul tehnologic, insa trebuie sa iti dai seama cum poti identifica optiunile potrivite tie.

De ce este recomandat consumul de cafea

Cafeaua energizeaza organismul prin stimularea sistemul nervos si ridicarea pulsului. Pe langa aportul de energie, cafeaua este un aliat de nadejde in lupta contra aparitiei cancerului.

Conform cercetarilor recente efectuate in domeniu, este recomandat consumul a 2-3 cesti de cafea pe zi femeilor care vor sa se protejeze de cancer la san si barbatilor care vor sa evite aparitia formelor grave de cancer la prostata. Explicatia consta in efectul pe care cafeina il are asupra hormonilor sexuali (estrogenul si testosteronul).

Totodata, cafeaua are un impact pozitiv in lupta celor afectati de sindromul Alzheimer, Parkinson, de cancer de colon ori chiar de diabet. Totusi, specialistii pun de fiecare data accentul pe ideea de moderatie in consum. Cafeaua poate conduce si la tulburari de somn, agitatie sau stari de nervozitate atunci cand este consumata in exces, insa ce nu este periculos atunci cand este consumat in exces?

In definitiv, cafeaua reprezinta o bautura cu numeroase beneficii pentru sanatate, iar consumul responsabil al acestei bauturi energizante nu produce neplaceri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Avantajele boabelor de cafea

Principalul avantaj al boabelor de cafea consta in capacitatea acestora de a genera o bautura proaspata, iar pretul de achizitie al cafelei boabe este foarte accesibil.

Boabele macinate si transformate in bautura ii dau acesteia un miros specific, greu de obtinut atunci cand cafeaua utilizata se regaseste in alte forme.

Boabele pot fi alese si in functie de tipul de prajire si de cantitatea de cofeina continuta de acestea, pentru a ajusta intensitatea bauturii obtinute in functie de propriile preferinte. Chiar daca implica efortul de a macina boabele, acest tip de cafea iti poate asigura o experienta de consum specifica si deosebit de atractiva.

Monodozele de cafea- De ce sunt utile?

O monodoza de cafea consta intr-o cantitate de cafea macinata si dozata in asa fel incat sa asigure prepararea unui espresso perfect. Aceasta este ambalata intr-o foita de aluminiu sau hartie, iar aparatele destinate prepararii acestui tip de cafea o preseaza cu jet de apa calda, fara a perfora ambalajul.

Astfel, se obtine o cafea la intensitatea si cantitatea dorita.

Principalul avantaj al monodozelor consta in faptul ca acestea includ o cantitate de cafea atent selectata in asa fel incat gustul final al bauturii sa fie intocmai cel recomandat de catre experti.

Beneficiile utilizarii capsulelor de cafea

Capsulele de cafea au devenit alternative tot mai populare in randul fanilor acestei bauturi. Practica, usor de utilizat si de inlaturat ulterior, cafeaua capsule are avantajul de a putea fi preparata cu ajutorul unor aparate la pret accesibil si usor de incadrat in orice bucatarie.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

O capsula de cafea este atent proportionata, astfel incat rezultatul obtinut sa fie reprezentat de o cafea perfecta, in cazul in care urmezi instructiunile de preparare.

Cafeaua inclusa in capsule se obtine usor sirapid, iar gustul acesteia ramane constant, motiv pentru care poti repeta aceasta experienta de consum care te-a impresionat, in orice moment.

Un alt avantaj pe care ti-l vor oferi capsulele de cafea este acela al diversitatii de arome si ingrediente disponibile. Poti opta pentru cafea cu arome diferite sau pentru capsule care sa contina si zahar ori lapte, pentru a nu mai fi necesara adaugarea ingredientelor suplimentare.

Consumata cu moderatie, cafeaua asigura necesarul zilnic de energie si poate proteja sanatatea organismului. Poti consuma cafea in foarte multe forme, insa este important sa alegi varianta care satisface pe deplin gusturile si nevoile tale.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

DOLIU în lumea filmului! A MURIT Kristoff St. John, un îndrăgit ACTOR din „Tânăr și neliniștit”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies