Criticul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineață

Criticul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineață
Criticul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineață

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 88 de ani, în casa lui din Bucureşti, a declarat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro.

 Tudor Caranfil este tatăl regizorului Nae Caranfil.

„Am călătorit mult împreună şi am văzut multe filme. M-a format”, a spus Nistor.

Citeste si: Acest tânăr de 19 ani a renunțat la iubita lui de 77 ani pentru a se căsători cu o femeie în vârstă de 72 ani. Ce se întâmplă la ei în dormitor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Născut în 1931 la Galați, Tudor Caranfil a terminat Facultatea de Filosofie în 1957, pentru ca ulterior să facă ziaristică la Informația Bucureștiului. Din anii '60 s-a dedicat criticii cinematografice. Începând cu 1962 inițiază „Seara prietenilor filmului”, prima formă a Cinematecii Române.

”Criticul si Istoricul de film Tudor Caranfil a plecat sa fie nemuritor, alaturi de Orson Welles si de toti ceilalti mari creatori de cinema, pe care i-am descoperit datorita lui, in Varstele peliculei, scrise si televizate!”, a scris Irina Margareta Nistor pe Facebook.

Citeste si: Horoscop NOUL AN ASTROLOGIC: A început zodia Berbecului, noi mișcări și vești pentru fiecare zodie!

Este invitat permanent al Festivalului de la Cannes, al Festivalului de la Berlin și este membru in juriul FIPRESCI. A participat la multe alte festivaluri cinematografice internaționale la Karlovy Vary, Los Angeles, Locarno, Cottbus, Rotterdam, San Francisco și la principalele festivaluri românești de film.

A obținut Premiul pentru critică cinematografică al Asociației Cineaștilor din România (ACIN) pe anul 1988 „pentru volumul În căutarea filmului pierdut” (ex aequo cu Olteea Vasilescu).



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Dieta minune a Ancăi Ciota, cu care prezentatoarea tv a slăbit 15 kilograme!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies