Ce este sângerarea de implantare?

Ce este sângerarea de implantare?
Ce este sângerarea de implantare?

Aproximativ una din patru femei descopera o usoara pierdere de sange. Din ce motiv apare? Dupa ce spermatozoidul fertilizeaza ovulul, acesta se transforma intr-un embrion care ajunge in uter unde se fixeaza. Aceasta se numeste sangerarea de implantare.

Citeste si: Adrian de la „Puterea dragostei” a dormit cu Larisa în aceeași cameră de hotel! Ce riscă acesta: „Nu permitem...”

Scurgerea poate dura de la una la trei zile, este de obicei o cantitate mai mica decat sangerarea menstruala si mai inchisa la culoare. Apare in primele saptamani de sarcina, moment in care uterul este foarte irigat si sangereaza usor.

Citeste si: Anca Surdu, de nerecunoscut! Şi-a schimbat radical look-ul şi arată demenţial! Fosta concurentă de la Exatlon a renunţat la blond şi s-a pozat în cele mai sexy ipostaze, iar bărbaţii sunt topiţi după ea

Cand embrionul se implanteaza in peretele uterului, venele si arterele mici care irigau in mod normal endometrul se rup, provocand sangerare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sangerarea este unul dintre primele semne de sarcina si apare intre sase si zece zile dupa fertilizare, perioada care coincide cu data menstruatiei, astfel ca este adesea confundata cu ciclul. Uneori este doar o picatura de sange, iar in alte cazuri poate parea ca o menstruatie usoara.

De la ovul fertilizat pana la embrionul implantat

Cand spermatozoidul penetreaza ovulul, are loc fertilizarea si formarea zigotului (prima celula fertilizata).

In 72 de ore, zigotul devine o morula (segmentarea zigotului) si dupa patru sau cinci zile de la fertilizare, morula devine blastula.

Blastula este compusa din doua grupuri de celule, una externa si una interna. Grupul interior va deveni embrionul, iar cel exterior, membrana, care il va proteja si il va hrani in timpul sarcinii. Cand blastula este implantata in endometru, atunci se poate vorbi despre un embrion, iar cand atinge uterul, in mod normal, la sase sau sapte zile dupa fertilizare, incepe sa produca prelungiri care ii permit sa adere la mucoasa uterina si sa se "ingroape"

in endometru. Este ceea ce se numeste implantare de embrion.

Citește continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Zodii cu puteri paranormale. Tu știi care sunt abilitățile zodiei tale?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Anca Surdu, de nerecunoscut! Şi-a schimbat radical look-ul şi arată demenţial! Fosta concurentă de la Exatlon a renunţat la blond şi s-a pozat în cele mai sexy ipostaze, iar bărbaţii sunt topiţi după ea

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies