Retete de post. Suntem in plin post. Cum restrictiile sunt numeroase, inspiratia te poate lasa balta, fix cand te grabesti sa faci ceva de mancare.
Iata 30 de retete de post pe care ti le facem cu drag pentru a-ti usura munca in prepararea unor retete de post rapide si delicioase.
Retete de post #1: Tocanita de ciuperci
Ingrediente Tocanita de ciuperci
1 kg de ciuperci
2 ardei grasi rosi
3 cepe
2 morcovi
200 g pulpa de rosii
cimbru
patrunjel
sare
piper
200 ml vin alb
2 linguri de faina
Mod de preparare Tocanita de ciuperci
Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii. Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul.
Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile. Adaugam cimbrul si acoperim oala, lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.
Pofta buna!
Retete de post #2: Mancare de gutui
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente Mancare de gutui
2 gutui
1 lingura de faina
5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar)
80 ml ulei
Mod de preparare Mancare de gutui
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.
Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.
Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim caramelul din cele 5-6 linguri de zahar, pe care-l punem peste gutui, amestecand usor.
Amestecam faina cu putina apa si facem un rantas, pe care-l turnam peste gutui, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocoloase si mai lasam 2-3 minute, dupa care oprim focul.
Eu am asezonat-o cu menta proaspata.
Se poate manca atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Retete de post #3: Mancare de fasole pastai cu rosii
Ingrediente Mancare de fasole pastai cu rosii
1 kg fasole pastai
3 rosii mai maricele
1 morcov
1 ceapa potrivita
2 linguri pasta de tomate
1 lingura faina
verdeata
3 linguri ulei
sare dupa gust
Mod de preparare Mancare de fasole pastai cu rosii
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare. Spalam bine fasolea, rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute. Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite.
Morcovul si ceapa se curata si se spala. Taiem ceapa si morcovul cubulete, rosiile curatate de pielita le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Punem uleiul intrun vas incapator, apoi adaugam ceapa si morcouvul si lasam pana cand ceapa devine sticloasa.
Adaugam apoi rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam fasolea pastai, un praf de sare si lasam la inabusit circa 5 minute. Dupa acest interval adaugam apa cat sa acopere pastaile si dam la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute sau pana cand pastaile sunt fierte. Dupa cele 30 de minute scoatem o cana cu zeama in care au fiet pastaile si lasam putin sa se raceasca, altfel riscam ca faina sa se faca cocoloase, adaugam faina, omogenizam bine si turnam amestecul peste pastai.
Tot acum adaugam si pasta de tomate si sare daca mai este cazul. Dam apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Gustam pentru a vedea daca pastaile sunt bine fierte. Daca sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt si oprim focul. Daca pastaile nu sunt fierte mai lasam circa 15 minute. Este o mancare minunata atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Citeste mai multe retete aici.