CONCURS: Reţetă de gogoşi vanilate cu iaurt
Ingrediente:
400 gr iaurt
350 gr faina
2 oua
3 pliculete zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
5 linguri cu zahar
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un castron, amestecam energic iaurtul cu zaharul, ouăle, zaharul vanilat, și un praf de sare.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pâna obtinem o compozitie omogena și mai groasa decât smântâna. Se ia din compozite cu o lingura și se pune în uleiul încins.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Lasam câteva minute sa se prajeasca,pe ambele parti pana devin aurii.
Se scot gogoselele pe o hârtie absorbanta.
Se servesc dupa preferinta, pudrate cu zahar sau cu o dulceata acrisoara.
Reţetă trimisă de Matei Ştefania