CONCURS: Reţetă de Baclava turcească
Ingrediente
500 grame foi de plăcintă subţiri;
450 grame de zahăr;
200 grame de nuci măcinate;
125 grame de unt;
O lingură cu zeamă de lămâie;
50 ml de ulei.
Mod de preparare:
Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o oală, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă tot zahărul. Aduceţi la fierbere, după care adăugaţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 5 minute să fiarbă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Baclava reteta simpla. Separat, într-o tigaie puneţi la topit untul şi uleiul, cu care veţi unge foile de plăcintă. Într-o tavă, puneţi 3-4 linguri de ulei şi întindeţi pe toată suprafaţa tăcii. Decupaţi foile de plăcintă după forma tăvii. Apoi, aşezaţi 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă.
Reţetă trimisă de Maria Grecu