Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără
Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.

Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale.

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me.

Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.

Citeste si: Cum sa-ti detoxifici organismul cu suc de sfecla in doar patru saptamani

Citeste si: Dieta Reginei Elisabeta a II-a. Sfaturi prețioase de la nutriționistul familiei regale

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00.

Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic. Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii.

Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus.

Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade. Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii: Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă Creşte calitatea somnului.

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

„De 13 ani de când m-a părăsit soțul meu, nu am mai fost atinsă de niciun bărbat. Mi-am pierdut orice speranță...”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies