Ghidul parintilor: Cum alegi bicicleta pentru copii?

Ghidul parintilor: Cum alegi bicicleta pentru copii?
Ghidul parintilor: Cum alegi bicicleta pentru copii?

Copilul tau deja merge in picioare si este curios sa incerce tot ceea ce inseamna joaca si jucarii. Pentru variantele in aer liber va fi atras de biciclete sau trotinete, asa ca mai mult ca sigur iei in calcul sa ii faci un astfel de cadou, pe care il va primi cat se poate de bine.

Alegerea primei biciclete din viata copilului inseamna multa preocupare. Pe de o parte, iti doresti sa ii oferi cel mai frumos si bun produs, iar pe de alta parte nu stii care este modelul potrivit pentru varsta sa. Pornind de la bicicleta fara pedale, cea pe care i-o oferi in prima etapa a acestor incercari si pana la cea clasica, toate sunt cat se poate de utile.


Prima bicicleta a copilului – la ce varsta o poate primi?

Varsta la care copilul poate primi prima bicicleta are legatura cu cateva abilitati motrice dobandite odata cu cresterea. Mai exact, nu te poti gandi sa ii oferi copilului o bicicleta atunci cand are numai un anisor intrucat nu stie inca sa isi tina echilibrul pe cele doua picioruse. De aceea, prima bicicleta ii va fi recomandata copilului abia pe la varsta de trei anisori, atunci cand copilul stie destul de bine sa mearga in picioare si poate sa se bucure de aceste noi incercari.

De asemenea, tot la aceasta varsta apare si curiozitatea copilului pentru a incerca o bicicleta.

Bicicleta fara pedale pentru copii ar putea fi o prima varianta pe care sa o iei in considerare. Este o modalitate cat se poate de practica pentru ca micutul sa nu se raneasca si sa se obisnuiasca cu mersul pe bicicleta. La fel de utile sunt si bicicletele cu roti ajutatoare, multi parinti evitand bicicleta fara pedale si alegand bicicleta cu roti ajutatoare inca de la prima incercare.

Cu toate acestea, pentru ca micutul sa poata sa isi mentina echilibrul este bine ca rotile ajutatoare sa nu stea lipite de pamant intotdeauna.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro


Bicicleta fara pedale, antrenamentul ideal pentru invatarea mersului pe bicicleta

Aceasta reprezinta o buna modalitate de distractie pentru cei mici, ba chiar pentru intreaga familie.

Copilul incepe sa inteleaga nevoia de echilibru atunci cand se urca pe bicicleta si astfel, treptat, va dobandi abilitatile practice necesare acestui sport. Bicicleta fara pedale este foarte usoara, de mici dimensiuni si poate fi deplasata de copil cu ajutorul picioarelor. Este un produs cat se poate de sigur si de aceea tot mai multi parinti apeleaza la ea pentru primele antrenamente pentru invatarea mersului pe bicicleta. Cu toate ca nu au roti, unele modele dispun chiar si de sistem de franare montat pe ghidon, ceea ce face ca mersul sa fie mult mai sigur si mai placut.


Cum alegi o bicicleta cu pedale pentru copilul tau?

In timpul perioadei copilariei, cea a jocului intens, copilul are nevoie de cateva biciclete. Ca atare, nu este suficient sa cumperi o singura bicicleta si sa crezi ca o poate ajusta pana se face mare. Gasesti modele de 10, 12, 14, 16, 20, 24 și 26 inch, modelul de 10 inch fiind uneori inlocuit de bicicleta fara pedale, avand in vedere ca are dimensiuni reduse.

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Alege un model de bicicleta cu pedale rezistent, mai ales in primul an de mers intrucat aceasta va fi greu incercata de copil.

Materialul din care este confectionata ar fi bine sa fie cat mai usor, precum otel, aluminiu si rareori carbon.

Mai ales in primii ani de mers pe bicicleta, copilul are nevoie de un model corect echipat pentru nevoile sale. Mai exact, acesta nu are nevoie de suspensii pe spate si chiar nici pe fata, ba chiar nici de schimbator de viteze pentru ca ii va fi greu sa il acceseze. Mai apoi, atunci cand copilul va creste vei putea sa alegi un model cat mai apropiat de nevoile unui adult, atat cu suspensii, cat si cu schimbator. Tine cont si de zona unde va folosi copilul bicicleta. Daca o foloseste in parc, pe asfalt, atunci nu va avea nevoie de un model off road, insa daca iubiti calatoriile pe munte, atunci poate ca ar fi cat se poate de potrivite modelele off road, cu cauciucuri mai robuste.
Indiferent de tipul de bicicleta pe care il alegi, nu uita de echipamentul de protectie.
Asadar, alege un model care sa corespunda nevoilor copilului tau si nu face niciodata rabat de la calitate.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

HOROSCOP MINERVA 20-26 MAI 2019: Karma îşi întoarce faţa de la multe zodii, vin zile de coşmar

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies