În această perioadă a anului, pe tarabele din piaţă şi-au făcut loc roşiile cu moţ sau roşiile cu ţugui.
Adevărul despre roşiile cu moţ! NU le mai consuma niciodată!
Dacă producătorii spun că acestea au ţugui ca o caracteristică a soiului Prekos, un hibrid bulgăresc extratimpuriu, cercetătorii au o cu totul altă părere. În încercarea de a afla adevărul din spatele acestui mister Agrointeligenţa a stat de vorbă cu dr. ing. Costel Vânătoru de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, ”părintele” a zeci de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare şi poate cel mai cunoscut expert în varietăţi şi cultura de roşii româneşti.
Citeste si: A fost diagnosticată cu cancer de colon la 40 de ani. Povestea unei eroine
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Nu ignoraţi aceste simptome! Femeile care păţesc asta după menstruaţie riscă să aibă cancer
Citeste si: Masca asta te scapă de riduri şi acnee după a doua utilizare. Uite cum se prepară
”Vedem pe tarabă aceste aşa-zise roşii Prekos, dar care au un mucron foarte pronunţat şi toate fructele de pe tarabă par ca scoase la tipar. Sunt semne că aceste tomate au fost tratate cu stimulenţi de fecundare, de polenizare şi de maturare a fructelor. Sunt mai multe tipuri de stimulenţi, de regulă cei pentru polenizare care favorizează o formare mai rapidă a fructelor şi stimulenţii pentru maturare, care permit o coacere mai rapidă. Apariţia acestui mucron pronunţat este cauzată de stimulenţi chimici”, a explicat inginerul pentru Agrointeligenţa.