Top 7 lucruri de avut în vedere înainte de aplicarea unor fațete dentare

Top 7 lucruri de avut în vedere înainte de aplicarea unor fațete dentare
Top 7 lucruri de avut în vedere înainte de aplicarea unor fațete dentare

Top 7 lucruri de avut în vedere înainte de aplicarea unor fațete dentare

Înainte de a enumera cele mai importante 7 lucruri pe care orice persoană, indiferent de vârstă, trebuie să le cunoască despre fațetele dentare, este necesar să acordăm o atenție primară definiției acestora. Așadar, ce sunt aceste fațete dentare, mai exact?

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt construcții unidentare de natură protetică, asemănătoare unor foițe fine de ceramică sau oxid de zirconiu, care se cimentează pe suprafața dinților, pentru a corecta anumite defecțiuni minore de culoare, așezare sau structură.

Pentru realizarea acestora în conformitate cu structura exactă a dinților, clinica stomatologică trebuie să dispună de aparatură modernă CAD-CAM. Tehnologia revoluționară pe baza cărora acestea funcționează ajută în obținerea unor fațete dentare estetice și rezistente, cu aspect natural, într-un timp extrem de scurt.

Top 7 cele mai importante lucruri de știut despre fațetele dentare

Pentru obținerea zâmbetului ideal, demn de Hollywood, fațetele dentare reprezintă soluții ideale.

Iată ce lucruri trebuie să știi despre aceste construcții protetice:

Modul de realizare al fațetelor dentare

Odată selectați dinții care vor fi fațetați, medicul stomatolog începe pregătirea acestora. Uneori va fi necesară șlefuirea dinților (de exemplu, când sunt foarte voluminoși), alteori nu, însă mereu va fi necesară o curățare temeinică înainte de fațetare.

Pasul următor este realizat cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, care preia amprentele digitale ale dinților și transferă ulterior informațiile calculatorului.

Mai departe, cu ajutorul unității de frezare, fațetele de ceramică sunt realizate după structura actuală a dinților pacientului. Montarea acestora se realizează prin cimentare, cu ajutorul unui adeziv special.

Scopul pentru care se montează fațetele dentare

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Scopul principal al acestora este unul de ordin estetic.

Redarea unui zâmbet perfect este țelul primordial al procedurii de fațetare. Corectând discromia dentară, diastemele sau tremele, ciobirea, spargerea sau tocirea parțială a dinților, fațetele dentare pot reda aspectul unui zâmbet corect, aliniat și simetric. Pentru obținerea efectului natural, nuanța fațetelor dentare trebuie aleasă cât mai aproape de cea a dinților naturali.

Durata de viață a acestora

Unul dintre avantajele greu de trecut cu vederea al fațetelor dentare rezidă în durata de viață a acestora, de peste 15 ani.

Neîngrijite corespunzător, conform sfaturilor medicilor, acestea vor trebui însă înlocuite mai devreme.

Modul de îngrijire

Îngrijirea fațetelor dentare nu presupune un efort suplimentar față de cea uzuală. Perierea obligatorie de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței și a apei dentare sunt suficiente pentru menținerea aspectului frumos al danturii fațetate. Vizitele periodice, de cel puțin două ori pe an, la medicul stomatolog sunt esențiale, de asemenea, pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme.

Avantajele fațetelor dentare

Vorbind despre avantaje, lista poate fi foarte lungă, căci procesul de fațetare pentru dinții cu defecțiuni minore oferă pacienților posibilitatea obținerii zâmbetului mult dorit. Printre cele mai mari și evidente beneficii se află:

 

Efecte adverse

  • Singurele efecte adverse resimțite de către pacienți în urma montării fațetelor dentare sunt durerile de intensitate medie sau scăzută în primele câteva zile și inflamarea ușoară a gingiilor, ca urmare a adaptării la noile corpuri montate. Acestea dispar, de regulă, după câteva zile.

Alegerea clinicii este vitală pentru reușita intervenției

  • Alegerea clinicii dentare și a medicului care va realiza procedura sunt aspecte mai mult decât esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite. Este absolut necesar ca selectarea acestora să se facă cu cea mai mare atenție și, înainte de a se decide, să se caute mai multe informații privind calitatea serviciilor oferite de clinica dentară aleasă și experiența medicului stomatolog.

    Trident, centru de excelență în stomatologie, dispune atât de aparatură performantă, de ultimă generație, cât și de o echipă de medici stomatologi capabili să soluționeze chiar și cele mai delicate probleme dentare. Pacienții beneficiază în cadrul clinicii de servicii premium, având siguranța unor rezultate excelente atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

    Clinica din București este recunoscută pentru profesionalismul de care dă dovadă, pentru mediul primitor și modern, precum și pentru medicii dentiști cu vastă experiență, al căror scop nu este oferirea unor tratamente stomatologice, ci făurirea bucuriei.

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies