Regina Elisabeta a II-a este foarte atentă în ceea ce privește dieta și stilul său de viață. Nutriționistul său, Mosaraf Ali, a publicat o carte despre regulile alimentare pe care le
Mosaraf Ali este unul dintre nutriționiștii Reginei Elisabeta a II-a. El a publicat în noua sa carte, „Dr. Ali’s Nutrition Bible” principiile de bază ale unui stil de viață sănătos, pe care membrii familiei regale le urmează.
Iată sfaturile de nutriție pe care Mosaraf Ali i le-a oferit Reginei!
Mâncați alimente cultivate în ferme;
Înlocuiți conservele cu fructe și legume proaspete;
Consumați proteine. Vegetarienii ar trebui să înlocuiască proteinele din carne cu tofu, brânză de vaci, lapte de migdale și alte alimente;
Înlocuiți sucurile de fructe cu suc de morcov, mere, ghimbir și țelină;
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Beți 6-8 pahare de apă în fiecare zi;
Mâncați mai puțină carne roșie sau înlocuiți-o cu pui sau curcan;
Reduceți consumul de alimente prăjite, afumate, brânză, ciuperci și citrice (cu excepția portocalelor și a mandarinelor);
Consumați cât mai puțină sare;
O dată pe săptămână mâncați numai fructe și supe de legume;
Iată în ce perioadă a zilei este recomandat să mâncăm corect alimentele!
Perioada în care alimentele sunt consumate este extrem de importantă!
Dimineața mâncați alimente ușoare, dar bogate în proteine, cum ar fi ouăle, migdalele și brânza de vaci. De asemenea, puteți adăuga fructe, cereale și iaurt.
Pentru prânz cea mai bună combinație este cea din legume, proteine și carbohidrați. Puteți mânca și desert, dar să nu aibă un conținut ridicat de zahăr.
Cina ar trebui să fie înainte de orele 19:00-20:00. Evitați alimentele picante, grele și dulci!