Acest desert se poate face si cu prune, insa este delicios cu caise.
Ingrediente:
– 1 kg de caise (prune)
– 4 oua
– 150 g unt
– 400 g faina
– 200 g zahar
– 100 ml lapte
– 1/2 pachet praf de copt
– 2-3 pachete de zahar vanilat (la prajitura cu caise)
– 2-3 lingurite de scortisoara (la prajitura cu prune)
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele, faina cu praful de copt, vanilia sau scortisoara si albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se acopera cu caisele (prunele) spalate si taiate felii.
Se coace la foc mediu pana se rumeneste. Dupa ce se raceste se pudreaza.