Când vine vorba de păstrarea alimentelor, primul lucru la care ne gândim este frigiderul.
Ei bine, ce poate nu știați este că păstrarea unor legume și fructe în frigider duce la pierderea conținutului de vitamine din acestea.
Aceste fructe și legume își pierd din proprietăți dacă sunt depozitate în frigider.
Banane. În cazul bananelor, frigul este inamicul numărul unu al acestora. Coaja bananelor este lipsită de apărare în fața frigului devenind neagră. Pe lângă acest aspect, frigul stopează și procesul de coacere al bananelor.
Fasole uscată. Fasolea poate duce o viață lungă atâta timp cât este depozitată într-un loc ferit de razele soarelui și uscat. Dacă aceasta este băgată la frigider, umiditatea îi va veni de hac. Boabele de fasole vor absorbi apa și astfel se vor strica mult mai repede.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Usturoi. Nu este de mirare că depozitarea usturoiului în frigider este de nedorit. Mirosul puternic al acestuia se poate răspândi cu ușurință peste celelalte alimente. De asemenea, la fel ca în cazul boabelor de fasole și usturoiul este sensibil la umiditate. Acesta poate mucegăii.
Pepene. Pepenele este, clar, cel mai iubit aliment vara. Pentru ca acesta să-și mențină cea mai bună aromă, dar și pentru a nu-și pierde antioxidanții este necesar să fie păstrat la temperatura camerei.
Numai în cazul în care este tăiat, pepenele trebuie păstrat în frigider.Citeste si: Mihaela Bilic răstoarnă tot ceea ce ştiam despre alimentaţie: "Micul dejun e un moft"
Citeste si: REȚETĂ BRIOȘE. Desert sănătos și delicios: Brioșe cu morcovi și ananas. Au doar 193 de calorii
Citeste si: DIETA cu fasole verde recomandată de antrenorul de lifestyle si nutriție Cori Grămescu
Roșii. Roșiile păstrate la rece se pot înmuia și vor începe să se strice. Ceea ce înseamnă că nu mai pot fi consumate, o risipă totală.
Odată contaminate cu germeni, pot provoca toxiinfecții alimentare, dar și alte afecțiuni. De aceea, depozitarea fructelor și legumelor trebuie respectată cu strictețe.