Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune care e treaba cu slabitul. Iata care sunt vinovatii.
"De multe ori suntem pierduti, nu intelegem ce se intampla, pistele se infunda, enigma ramane nedezlegata.
Sa fie combinatiile dintre alimente? Sau ritmul/orele de masa? Dulciurile? Painea?In principiu situatia merita simplificata si cercetata pe 3 directii: ne ingrasam din carbohidrati, din caloriile concentrate in grasimi si din cantitatea mare de mancare.
1- carbohidratii ingrasa prin 2 mecanisme: fainoasele(amidonul) daca depaseste o portie cat palma si fructoza(zahar, suc de fructe, miere, alcool) indiferent cat de putin am manca
Citeste si: O farmacistă din Japonia a slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă. Ce presupune dieta
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cancerul de sân. Care sunt primele simptome. Dacă observi asta, mergi imediat la medic până nu e prea târziu
2- grasimile au multa energie concentrata intr-un volum mic(dublu decat zaharul) asa ca ne putem pacali usor la cantitate cand mancam "putin" ulei, unt, alune si migdale, cascaval, salam sau produse de patiserie
Cand am clarificat acesti 2 suspecti, cand am scazut fainoasele la o felie de paine(sau 2 linguri orez/cartof), cand dulciurile ajung sa fie consumate foarte rar, cand am invatat sa masuram uleiul cu lingura sau sa-l
Alti vinovati nu exista, oricat am cauta. Asa ca in filmul politist "cine mi-a omorat silueta" va invit sa descoperiti cu atentie si rabdare criminalul, el se ascunde in farfuria voastra si uneori pare atat de nevinovat", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.