Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant

Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant
Ne distrugem singure tenul. Iată ce greșeli facem constant

Sunt sigură că fiecare dintre noi își dorește o piele fină, curată, care să radieze. Pentru asta, atenția noastră se îndreaptă spre tot felul de produse, de la creme de hidratare, pănâ la creme antirid, care să ne ajute pielea să arate uimitor.

Curățarea tenului de două ori pe zi, exfolierea regulată, hidratarea, dar și protecția solară sunt doar câteva dintre regulile simple pe care trebuie să le aplici în fiecare zi pentru un ten luminos. Însă în goana noastră după lucrurile pe care să le facem pentru a obține o piele uimitoare, pierdem din vedere lucrurile pe care nu le facem și care ne afectează pielea într-un mod negativ.

Acestea sunt greșelile pe care le facem zilnic

Nu îți speli fața înainte de culcare. După o zi în care tenul tău a luat contact cu factorii externi, cu siguranță primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de culcare este curățarea. Praful, excesul de sebum, resturile de machiaj ne afectează pielea constant. Știu că oboseala acumulată de peste zi îngreunează procesul de curățare și că tot ce îți dorești este să dormi, dar nu trebuie să omiți să-ți cureți fața indiferent de cât de obosită ești.

Cu siguranță nu îți dorești coșuri sau pori înfundați.

Fumezi. Este unul dintre cele mai întâlnite vicii, dar și unul dintre cele mai nocive. S-a demonstrat că nicotina și celelalte chimicale pe care le conține tutunul afectează în mod direct pielea. Acestea încetinesc producția de colagen și elastină, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Ridurile pronunțate în jurul ochilor și buzelor, dar și pielea lipsită de vitalitate sunt doar câteva dintre rezultatele negative ale acestui viciu.

Pentru diminuarea acestor efecte, vitaminele A și C sunt numai bune. Dar pentru stoparea definitivă a acestor efecte cea mai eficientă metodă rămâne, însă, renunțarea la viciu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum să aplici masca de față: ritualul pentru un ten proaspăt și luminos

Citeste si: Ponturi de înfrumuseţare de la frumoasa Inna! Vezi de ce produs este “dependentă”

Citeste si: Cristina Mihaela Dorobanțu își întreține tenul cu o cremă românească! Costă doar 30 de lei!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Bei prea multă cafea. Un alt viciu mult mai puțin nociv, însă, este consumul de cafea. În abundență poate crea mari probleme asupra tenului. Din fericire substanțele din cafea nu au o relație directă cu apariția coșurilor. Însă, consumată în abundență, cafeau, îți poate produce insomnii. Lipsa somnului va stimula producția de sebum, iar ulterior porii ți se vor înfunda. Secretul este moderația. Nu mai mult de două cești de cafea pe zi, iar pielea ta va rămâne la fel de luminată și plină de vitalitate.

Folosești aceleași produse de îngrijire pe o periodă îndelungată. Este indicat ca odată cu schimbarea anotimpurilor, de la rece la cald și invers, să îți schimbi produsele de îngrijire a tenului. Conform unei reguli universal cunoscute, produsele grase sunt mai potrivite în sezonul rece când tenul este expus la vânt si frig, astfel devenind mai uscat. Pentru anotimpul cald când pielea transpiră mai mult sunt potrivite produsele cu o bază mai light.

O piele curată, frumoasă, care să te facă să radiezi de fericire, necesită un ritual de îngrijire cu reguli stricte. Bea multă apă, consumă fructe și legume și nu-ți neglija somnul de frumusețe!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Masca de față cu cafea te scapă de cearcăne

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies