Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate

Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate
Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate

Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate

O nouă pilulă contraceptivă, creată special pentru bărbați, a trecut testele și este considerată sigură de către specialiști. Când vor apărea pe piață anticoncepționalele. Cercetătorii de la Universitatea din Washington, în colaborare cu institutul de cercetare din Los Angeles, au vrut să creeze și alte metode contraceptive pentru bărbați în afară de prezervative și procedura de vasectomie, motiv pentru care au făcut o pastilă cu efect contraceptiv.

Aceasta a trecut cu binele testele, potrivit Mediafax. Anticoncepționalele 11-beta-MNTDC (11-beta-methyl-19-nortestosterone dodecylcarbonate) conțin testosteron modificat care îşi combină activitatea cu hormoni masculini, precum androgen, dar şi progesteron. Acestea au fost testate pe un grup de bărbați sănătoși, iar rezultatele au fost mulțumitoare. „Rezultatele sugerează că pastila, care combină două activităţi hormonale, va reduce producţia de spermă, dar în acelaşi timp va păstra libidoul”, a declarat medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed).

Specialiștii și-au dorit să creeze o pastilă zilnică ce îi protejează pe bărbați fără să le afecteze libidoul sau erecțiile. Din primele teste, doar 5 din 30 au avut ușoare probleme, dar nu au întrerupt tratamentul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Adela Popescu și-a retras băiețelul cel mare de la grădiniță. Motivul pentru care a luat această decizie

Citeste si: Doamne, ce truc genial a folosit Oana Roman să pară foarte slabă! Raluca Bădulescu a rămas şocată! "Le recomand o astfel de rochie tuturor femeilor" EXCLUSIV!

Experimentul va continua la o scară mai largă, iar dacă pastilele vor trece în continuare testul toleranței și al siguranței, va dura 10 ani până acestea vor fi distribuite pe piață. 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies