Peștele este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Conține grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6 și reprezintă o sursă importantă de proteine.
Pestele este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Contine grasimi sanatoase Omega 3 si Omega 6 si reprezinta o sursa importanta de proteine. Pentru un stil de viata sanatos, doctorii ne recomanda doua portii de peste a cate 200 de grame pe saptamana.
Cum să faci cel mai bun pește. Trucuri cu ajutorul cărora poți face minuni
Urmand cateva trucuri simple, carnea de peste va avea aroma fina si savoarea preparatelor gatite in restaurante de cinci stele.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- condimentele potrivite pentru peste sunt piperul, rozmarinul, salvia, sofranul;
- pentru aromarea pestelui file este recomandat ardeiul iute (doar daca nu va fi consumat si de copii);
- pestele are un continut mare de apa, asa nu e nevoie sa mai adaugi apa cand il gatesti la cuptor;
- pestele la cuptor se potriveste de minune alaturi de legume la gratar (ardei, morcovi, dovlecei), pe care ai stropit cateva picaturi de ulei de masline;
- daca vrei ca pestele prajit in tigaie sa aiba un gust special, tine pestele pentru 15 minute in lapte, dupa care da-l prin faina si prajeste-l in ulei;
- pentru a evita ruperea pestelui file atunci cand il gatesti la gratar, stropeste-l cu suc de lamaie;
- pestele slab se poate rupe la prajire – pentru a evita acest lucru, sareaza-l cu zece minute inainte de preparare.