Mircea N. Stoian crede că Gheorghe Dincă se va sinucide în puşcărie! Vezi cum a ajuns la această concluzie!
Mircea N. Stoian, specialist în comunicare nonverbală a tras câteva concluzii şocante după ce a analizat anumite gesturi ale lui Gheorghe Dincă, dar şi mediul în care acesta locuia.
" Epopeea crimei din Caracal a strârnit o vâltoare mediatică fără precedent. Din puținele elemente nonverbale existente în acest moment, voi încerca să creionez un portret al criminalului, lăsând în seama specialiștilor în criminologie judiciară dreptul de a face un portret mai amănunțit al circumstanțelor și mobilului intrinsec, care au generat suita de crime cu autor cunoscut.
Îndrăznesc să afirm că cele două crime sunt doar vârful aisbergului, fiind posibil ca cercetările amănunțite la fața locului, precum și a dinamica omorurilor să scoată la iveală și alte elemente incriminatoare de calibru. Posibil și alte victime! Din analiza comportamentală ce rezultă din cele două poze mediatizate, reiese clar nu numai că, la momentul crimelor, Gheorghe Dincă avea discernământ, ci și faptul că a acționat
Gheorghe Dincă ține capul plecat, nu din cauza rușinii, sau a sentimentului de vinovăție, ci pur și simplu pentru că dorește să fie lăsat în lumea lui. Rupt de ceea ce se întâmplă tumultuos în preajmă. Zâmbetul forțat este unul al victoriei personale și a faptului că, în sfârșit, i se acordă atența de care a fost văduvit multă vreme și pe care a căutat-o cu obstinație tot timpul.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Este zâmbetul forțat al celui care își vede visul împlinit. Acela de a se afla în mijlocul atenției. Fire impulsivă, egocentrică pâna la limita patologică, Gheorghe a pus mai presus de morală și rațiune, propria traumă a lipsei de afectivitate (traumă căpătată probabil în copilărie). Prezența în curtea sa a unui număr mare de câini din rasa ciobănesc german arată că, subliminal, dorea să fie cu orice preț lider de haită, punând în locul oamenilor câinii.
În poziție șezândă picioarele îi stau sprijinite ferm pe pământ, semn că nu este deranjat deloc de faptele sale și că se consideră în continuare stăpân pe situație.
Poziția mâinilor cu pumnul drept strâns, dar nu încordat, reflectă o stare de spirit confuză care duce spre un sistem defensiv agresiv, destul de bine camuflat. Analiza proxemică a spațiului habitual scoate în evidență faptul că Dincă avea o stimă redusă de sine, fapt evidențiat de mizeria cruntă în care trăia și de obsesia pentru depozitarea de lucruri inutile, specifică bolnavilor cu comportament obsesiv compulsiv.
Prezența în cantitate mare a hainelor feminine denotă că a dezvoltat o obsesie agresivă pentru sexul opus. Dezmembrarea de motoare și părți ale automobilelor vechi face și ea parte și sistemul obsesiv la presupusului criminal, ultima victimă fiind dezmembrată aidoma motoarelor, sub impulsul momentului.
Nu este exclus ca printre resturile umane din cazan să se găsească și ADN-ul altei, sau altor victime, în afară de Alexandra, așa cum nu este exclus ca, pe parcursul anchetei, Dincă să mai adauge la palmares niște crime.
Privarea pe timpul detenției de alcoolul de care este dependent, regimul ordonat de penitenciar, dar mai ales privarea de libertate și claustararea la care va fi supus în celulă va face ca până la urmă psihicul lui Gheorghe Dincă să cedeze.
Cred că Gheorhghe Dincă se va sinucide in pușcărie! La această concluzie am ajuns după studierea amănunțită a elementelor nonverbale expuse mai sus, dar și a altora pe care din respect pentru cei care anchetează, dar și pentru rudele victimelor nu le voi da publicității", a declarat Mircea N. Stoian.