Cum cumpărați mașina perfectă?

Cum cumpărați mașina perfectă?
Cum cumpărați mașina perfectă?

Pentru a găsi vehiculul ideal, fie el nou sau rulat, trebuie clarificate o serie de concepte, pe lângă faptul că trebuie să vă lăsați ghidați de ceea ce vă spune rațiunea și nu inima. Dacă urmați aceste sfaturi, veți găsi mașina perfectă pentru dvs. Una care poate avea o durată de viața lungă.

Nu este neobișnuit ca oamenii să nu știe nimic despre mașini, să caute, obligați de necesitate și de teamă cheltuielilor pe care le implică, sfaturi cu privirea la cumpărarea unei mașini, o mașină perfectă pentru nevoile și circumstanțele lor.
De multe ori celor interesați de cumpărarea unei mașini li se oferă fără nicio remușcare o anumită marcă de mașini sau un model ori altul. Cumpără o mașină care să le acopere nevoia de mobilitate, una potrivită pentru orice situație, gândindu-se să o schimbe doar atunci când nu există nicio altă soluție.


Am putea îndrăzni să spunem că cei care au inventat mașinile compacte s-au gândit la aceste persoane și de aceea SUV-urile se vând și sunt la modă.

Care este dimensiunea perfectă a mașinii?

Pentru a intra în posesia unei mașini cu o dimensiune adecvată, o mașină care să vă fie utilă în orice situație (și pentru mult, și pentru puțin), ideal este să optați pentru un model cu lungimea cuprinsă între 4,2 și 4,5 metri, o mașină de segment C, cu dimensiuni mai mult decât potrivite pentru a vă deplasa prin oraș și pentru

a călători pe o autostradă cu bagaj și 3 sau 4 pasageri.
În ceea ce privește sarcina, o mașină cu cinci uși oferă posibilitatea ocupării portbagajului până în partea de sus a mașinii sau, dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, optați pentru varianta familială pe care o oferă majoritatea modelor din acest segment. Considerăm că ele au caroseria ideală care o depășește pe cea a SUV-urilor din prezent, care sunt mai scumpe de cumpărat, întreținut, asigurat, consumă mult pe distanțe scurte.
Totuși, există oameni care nu țin cont de aceste lucruri și le aleg fiind sunt mai înalte.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Benzină, motorină, hibrid... Ce mașină cumpărați?

Trăim în vremuri incerte, cu tot felul de noi reglementări și, într-adevăr, dacă nu este o mașină mare și grea, nu are și nu a avut niciodată mult sens să optați pentru motor diesel.

Mașinile hibride, care sunt din ce în ce mai bune, își pierd farmecul atunci când călătorim cu ele pe autostradă, iar cele electrice... deocamdată trebuie să le lăsăm să se rodeze ceva mai mult.
Puterea recomandată ar trebui să fie între 120 și 150CV, ceea ce poate părea mult, dar mașinile moderne sunt din ce în ce mai grele și veți avea nevoie de o putere remarcabilă pentru a conduce ușor și în siguranță.
Motorul trebuie să fie turbo, așa că trebuie să mișcați cu tact piciorul drept, pentru a nu depăși consumul mediu, care pentru un motor între 1,2 și 1,6 litri va fi de aproximativ 7,5 litri la 100 km de utilizare mixtă. Cu siguranță mai puțin decât în cazul unui motor mai mare.
De asemenea, este interesant să alegeți transmisia automată, dacă vreți o mașină care vreți să îmbătrânească alături de voi.
Și poate nu acum, dar pe termen mediu-lung v-ar plăcea să scăpați de „neplăcerea” unei pedale în plus.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

De ce dotări aveți nevoie pentru a fi mașina ideală?

În ceea ce privește echipamentul, trebuie să fie pe placul vostru, dar, la nivel tehnologic, minimul este să aibă are senzori de parcare, pentru faruri și ștergătoare. În plus, echipamentul multimedia ar trebui să aibă Apple CarPlay/ Android Auto pentru a vă conecta mobilul fără probleme, deoarece este un sistem care va rămâne valabil timp îndelungat. Sau așa pare.
În secțiunea de siguranță, împreună cu airbag-urile și ABS, TCS, ESP și alte acronime cunoscute, ar fi interesant să existe sistemul de frânare de urgență, sistem de avertizare privind schimbarea benzii de rulare, detector de obiecte din punctul orb și sistem de comutare automat fază scurtă/lungă.
Feriți-vă de mărcile premium. Este adevărat că, mai ales opțional, vă vor oferi mult mai multe și că prețul lor de revânzare va fi mai mare, dar costul de achiziție pe acest segment este uneori foarte mare.
Acestea fiind zise, dacă vreți să cumpărați mașina perfectă pentru voi, la un preț foarte convenabil, vă recomandăm să vă alegeți o mașină second hand. V-o puteți alege din gama variată de modele de mașini rulate existente în parcul auto online al Auto Rulate București. Spor la cumpărături!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies