Ce este apa oligominerală și ce trebuie să știi despre ea

ce este apa oligominerala
Ce este apa oligominerală și ce trebuie să știi despre ea

Ne preocupă zilnic calitatea apei pe care o consumăm și încercăm să găsim cea mai bună variantă pentru a ne păstra sănătatea.

Din păcate, acest lichid esențial vieții este de departe a fi pur și sigur pentru consum deoarece nu toate elementele care ajung în apă sunt benefice organismului. În cele mai multe zone din țara noastră, apa de la robinet conține o cantitate ridicată de clor sau impurități, iar cea scoasă de la fântâna poate avea prea multe săruri și oxizi minerali. Însă, în mod surprinzător, mulți oameni nu reușesc să facă diferența între tipurile de apă existente pe piață cu care vor să o înlocuiască pe cea considerată contaminată.

Majoritatea se ghidează după gust sau etichetă, fără a lua în seamă caracteristicile optime pentru consumul de zi cu zi. Potrivit nutriționiștilor, apa minerală naturală oligominerală este ideală când vine vorba de sănătatea noastră.

Ce este apa oligominerală?

Citeste si: CITEŞTE: Ce să gătești azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare

Oligominerale wikipedia

Citeste si: CITEŞTE: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Apa reprezintă în medie 75% din masa corporală a unui bebeluș, 60% din cea a unui adult și 50% din a unei persoane în vârstă. Deși fără hrană omul poate să supraviețuiască până la 30 de zile, în lipsa apei viața îi este pusă în pericol după numai 3 zile.

Așadar, importanța acestui lichid este extrem de mare pentru corpul uman. Același lucru e valabil și când vine vorba de calitatea sa. În România, apa care are un conținut de minerale ce depășește 500 miligrame la litru este numită minerală. Un lichid care beneficiază de o cantitate cuprinsă între 50 și 500 mg/l poartă denumirea de apă oligominerală.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De o calitate superioară, apa oligominerală este slab mineralizată și are un conținut redus de potasiu. Denumirea sa provine de la prefixul „oligo” care în limba greacă înseamnă „puțin” și indică o cantitate scăzută de substanțe prezente în compoziția chimică a lichidului. O apă plată se încadrează în această categorie atunci când include un complex de minerale bogat, într-o proporție foarte bine definită.

În cazul în care i se adaugă bioxid de carbon natural, aceasta devine apă oligominerală carbogazoasă.

Recomandată pentru hidratarea zilnică a organismului și pentru gătit, apa oligominerală provine din surse sigure, de adâncime, microbiologic pure. De altfel, nivelul scăzut de săruri minerale al apei oligominerale se datorează vitezei mare de curgere prin subteran și adâncimii profunde a bazinului, factori suficienți pentru a inhiba mineralizarea completă.

Care sunt caracteristicile apei oligominerale?

Citeste si: CITEŞTE: Cât timp se fierbe conopida. Beneficiile conopidei

Apa minerală naturală oligominerală are un conținut de săruri, precum magneziu, sodiu sau calciu, echilibrat și în limitele recomandate pentru a nu influența negativ starea de sănătate a organismului. Datorită cantității reduse de săruri, aceasta are o acțiune diuretică, este ușoară și recomandată de medici celor care suferă de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, pentru tratarea disfuncției urinare și prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Orice persoană trebuie să știe că, în cantități mari, clorura de sodiu determină corpul să rețină apa, lucru ce crește volumul de fluide din corp.

În timp, acest proces poate conduce la afecțiuni cardiace sau atac cerebral. Consumând o apă demineralizată ori prea săracă în minerale, o persoană se poate intoxica cu metale grele pentru că la nivelul tubului digestiv, calciul și magneziul se absorb în corp în funcție de preferința față de metalele toxice. Apa oligominerală elimină toate aceste riscuri și potențiale afecțiuni deoarece nu cauzează depuneri în organism și are un echilibru fizico-chimic excelent.Â

Acest lichid de calitate superioară este absorbit rapid de celulele din corp și la fel de repede filtrat de către rinichi. Datorită proprietăților diuretice substanțiale, apa oligominerală are o contribuție excelentă în procesul de detoxificare, reduce retenția de lichide prin urinare și accelerează funcțiile metabolice. Totodată, favorizează eliminarea acidului oxalic, acidului uric, clorurii de sodiu sau azotului ureei, substanțe care absorbite în organism cauzează adesea infecții bacteriene și fungice.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro


Cine poate consuma apă oligominerală?

Citeste si: CITEȘTE: E bine să bei apă minerală? Ce avantaje și dezavantaje are apa carbogazoasă

Pură microbiologic și cu un conținut optim de minerale, acest tip de apă poate fi consumat de orice persoană. O îngrijorare apare atunci când vorbim de sugari și copii, deoarece organismul lor este vulnerabil în fața nitraților. Componenți naturali ai solului, nitrații și nitriții cauzează o serie de afecțiuni, de la probleme gastrice până la intoleranță la anumite proteine ori intoxicație cu metale grele.

În cazul bebelușilor, efectul cel mai periculos al contaminării cu nitrați este afecțiunea denumită methemoglobinemie sau sindromul albastru. De aceea, pentru a evita orice risc, recomandarea este ca conținutul maxim de nitrați pe litru să fie de 10 mg în apa destinată preparării hranei sugarilor și a copiilor. Apa oligominerală îndeplinește cu succes toate criteriile pentru a fi consumată în siguranță încă din primele luni de viață.

Lipsită de microbi, cu valori deosebite și proprietăți excelente, apa oligominerală este cel mai bun lichid pentru hidratarea zilnică a organismului. Consumul acesteia elimină nenumăratele riscuri care pot apărea din cauza apelor contaminate, iar echilibrul său fizico-chimic o face bună de consum aproape un an, dacă este depozitată în ambalaje sterilizate.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Fructele TOAMNEI. Ce beneficii aduc sănătății și organismului

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies