Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă
Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

Iată cum poți pregăti cea mai bună rețetă de salată de gogonele cu muștar.

Salata de gogonele cu muștar este una dintre cele mai bune salate pe care le-am mâncat vreodată. Iar după ce o vei încerca și tu, vei vrea să o ai alături de fiecare dată când consumi orez, piure ori friptură. Pentru că se face și un sos de muștar la ea, această salată este extrem de gustoasă și se potrivește alături de multe preparate. Iată cum se prepară pas cu pas salata de gogonele și muștar pe care o poți consuma în această toamnă sau peste iarnă.

Ingrediente – Salată de toamnă (vor ieși 7 borcane x 800 g). Ai nevoie de:

2 kg gogoșari
2 kg gogonele verzi (pătlăgele verzi)
1 kg ceapă
1 kg morcov
500 g rădăcină de țelină

Oțetul aromat
750 ml otet din vin alb de 9 grade
1,5 litri apă rece
9 linguri de zahăr
7 – 8 frunze de dafin
1 linguriță boabe de piper negru sau mix
2 linguri și jumătate de sare grunjoasă neiodată, cca 50

g

Mod de preparare – Salata de toamnă

 

Mai întâi, se spală foarte bine gogoșarii și gogonelele sub jetul de apă rece. Ceapa, morcovii și rădăcina de țelină se curăță, apoi se limpezesc în apa rece.

Într-o oală, se pregătește oțetul aromat. Se pun că clocoteasca apa rece cu oțetul, zahărul, boabebe de piper, frunzele de dafin și sarea.

Atunci când începe să fiarbă, se acoperă oala cu un capac și se închide focul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Gogoșarii se curăță de cotoare și de sâmburi, apoi se taie felii de aproximativ 1 cm grosime. Gogonelele se taie subțiri, la fel ca gogoșarii.

Se pune din nou oala pe foc și se lasă să clocotească otețul, iar când începe să fiarbă, se opăresc gogonelele în trei tranșe, potrivit ioneltarnoveski.ro.

Se pune în oală 1/3 din cantitatea de gogonele și se lasă 2 minute și jumătate, cu focul la maximum. Se scot imediat într-o strecurătoare și se lasă la scurs 2 – 3 minute, apoi se pun pe o tavă mare, să se răcească mai repede.

După ce se opăresc, se procedează la fel și cu cealaltă cantitate de gogonele, respectându0se timpul exact, pentru a evita să se înmoaie și să își piardă forma.

La fel ca la gogonele, se procedează și în cazul gogoșasilor, care se opăresc tot în trei tranșe. Gogoșarii se lasă timp de trei minute la opărit, se mută într-o tavă și se continuă până se termină toți de opărit. Este foarte important să se țină cont de timpul de opărire pentru că așa se evită înmuierea excesivă a ingredientelor.

Rădăcina de țelină și morcovii se rad pe răzătoarea mare, apoi se amestecă și se opăresc în două tranșe.

Când oțetul începe să fiarbă, se adaugă jumătate din cantitate, se lasă să se opărească timp de un minut, apoi, se scot și se pune și cealaltă jumătate, având grijă ca să lase la scurs într-o strecurătoare după ce se fierb.

La final, se opărește și ceapa tăiată julien. În zeama de oțet care rămâne în oală se mai poate adăuga puțin oțet. Ceapa se opărește în două tranșe, având grijă să stea câte patru minute la fiert, cu focul dat la maximum.

Se strecoară și se lasă la răcit.

Citeste si: Salată de murături asortate. Nu necesită sterilizare și se pregătește rapid

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citeste si: Dieta suedeză. Te scapă de 5 kilograme în numai 7 zile

Se lasă timp de 2-3 ore să se răcească, timp în care se face sosul de muștar.

Se pune într-un castron cantitatea de muștar, apoi se încorporează uleiul puțin câte puțin, la fel cum se face și la maioneză.

Într-un vas mare, se amestecă ușor toate legumele opărite cu sosul de muștar. Se așază salata în borcane curate și sterilizate în cuptor, apăsând bine cu lingura, pentru a nu rămâne goluri de aer. Se înfiletează bine capacele și se păstrează la frigider, consumându-se în 3 – 4 săptămâni. Dacă vreți să conservați salata peste iarnă, atunci trebuie sterilizată în borcane.

Salata este perfectă pentru a fi consumată cu fripturi de porc, pui, vită sau miel sau cu garnituri de orez ori piure.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies