Acidul gras esenţial care îţi va fi aliat în lupta pentru slăbire

Acidul gras esenţial care îţi va fi aliat în lupta pentru slăbire
Acidul gras esenţial care îţi va fi aliat în lupta pentru slăbire

Acidul gras esenţial care îţi va fi aliat în lupta pentru slăbire! Va deveni prietenul tău cel mai bun!

În orice luptă te-ai angaja, pentru a avea şanse cât mai mari de câştig este indicat să ai aliaţi, iar lupta cu kilogramele nu este una uşoară, aşa că acest acid gras esenţial despre care vom vorbi în continuare se va dovedi de un real folos.

Acidul linoleic conjugat, sau CLA, cum este mai bine cunoscut pe piaţa suplimentelor alimentare este o combinaţie unică de doi acizi graşi (t10, c12 şi c9, t11, în cantităţi egale).

Mai precis, este un acid gras esenţial polinesaturat (din aceeaşi categorie cu mai cunoscutul omega 3). Acesta se găseşte în mod natural în produse din carne şi în lactate, şi în cantităţi mai mici în unele seminţe. Cu toate că, în mod normal am putea să ne luam necesarul de acid linoleic conjugat (CLA) din surse alimentare, modul în care sunt crescute şi hrănite animalele de la ferme, în zilele noastre, face să scadă cantitatea de CLA conţinută în carnea sau produsele lactate ce provin de la aceste animale şi de aceea sunt necesare suplimentele ce conţin
acest acid gras esenţial, pentru a ne aduce un aport optim în organism.

O serie de studii clinice au demonstrat ca prin aportul de CLA se produce o reducere a cantităţii de grăsime din organism. Acest proces are loc la nivelul organismului nostru în mai multe feluri:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • Prin accelerarea metabolismului şi un consum mai mare de energie,
  • Prin creşterea sensibilităţii la insulină,
  • Prin creşterea nivelului de HDL (colesterol bun) şi scăderea LDL (colesterol rău),
  • Împiedică organismul să producă rezerve de grăsime,
  • Ajută la arderea depozitelor de grăsime existente,
  • Ajută la creşterea masei musculare slabe, care consumă mai multă energie decât grăsimea, şi astfel rezultă o scădere în greutate mai mare.

Printre aceste studii care au subliniat efectul benefic al acidului linoleic conjugat în slăbire,

un studiu publicat în 2007 în British Journal of Nutrition a relevat faptul că acest acid gras esenţial are un rol important în pierderea grăsimii în special, cea depozitată pe abdomen, coapse şi picioare. Acelaşi aspect a fost subliniat şi de un grup de cercetători din Barcelona, în urma unui studiu efectuat pe 60 de bărbaţi şi femei.

Deşi în trecut au fost o serie de discuţii cu privire la riscurile pe care le-ar aduce consumul de CLA, în special în cazul persoanelor cu predispoziţie spre diabet, în prezent, după ultimele comunicări publicate în American Journal of Clinical

Nutrition, s-a afirmat că, dimpotrivă consumul de CLA este benefic pentru organism şi chiar reduce riscul apariţiei diabetului

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Consumul unui supliment de CLA trebuie să vină în completarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate şi a unei activităţi fizice regulate, de o intensitate medie.

Doza recomandată în mod general este de 3000 mg pe zi. Bineînţeles este indicat şi o consultare a medicului pentru o mai mare siguranţă, cât şi în cazul în care ar exista contraindicaţii pentru administrarea unui astfel de supliment alimentar.
Pentru a concluziona este important să privim procesul de slăbire ca pe un ansamblu de factori interdependenţi (alimentaţie, sport, odihnă, suplimente alimentare, hidratare), în care nu există ingrediente minune ci doar un mecanism complex ce trebuie întreţinut pentru a funcţiona la cei mai înalţi parametri.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies