Dacă alimentele procesate pot duce la apariția bolilor, ce ar trebui oare să mâncăm pentru a ne crește speranța de viață? Iată câteva recomandări de la nutriționist.
Ceea ce mâncăm are potențialul să ne ajute sau să ne facă rău. Dacă alimentele procesate consumate din ce în ce mai des pot duce la apariția unor boli grave, ce ar trebui oare să mâncăm pentru a ne crește speranța de viață? Iată câteva recomandări din partea celebrului nutriționist Gianluca Mech! Există mai mulți factori, printre care istoricul familial, moștenirea genetică sau mediul înconjurător, care ne afectează din punctul de vedere al speranței de viață.
Ce alimente recomandă nutriționistul pentru a ne crește speranța de viață
Există alimente pe care, dacă le cosumăm cu regularitate, ne dau energie, reduc riscul de îmbolnăvire și ne ajută să trăim mai mult.
“Unele alimente au capacitatea de a ne prelungi speranța de viață. Acestea sunt alimente bogate în proprietăți speciale, cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare. Pentru a obține beneficiile maxime, este important să le cunoașteți și să le introduceți într-un regim alimentar echilibrat și sănătos”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Fructele și legumele conțin compuși care reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer, boli respiratorii cronice, diabet și obezitate. Tocmai de aceea, experții în sănătate încearcă în mod constant să încurajeze oamenii să le consume mai des.
Citeste si: Cât de sănătoasă este, de fapt, soia? Adevărul pe care medicii evită să îl spună
“Principalele recomandări privind pentru longevitate sunt consumul de legume (în special legume cu frunze verzi), cereale integrale, leguminoase, pește de preferință de dimensiuni mici (sardine, hamsii și cod), carne roșie cu moderație, ouă, aport suficient de apă, ceai verde, fructe, nuci, măsline”, dezvăluie Gianluca Mech.
De asemenea, există și lucruri pe care trebuie să le evităm pe cât posibil dacă vrem să fim sănătoși și să trăim mai mult.
“Este important să se reducă aportul de zaharuri simple. Evitați alimentele pline de îndulcitori, mai ales dacă zahărul este scris în primele cinci ingrediente”, ne sfătuiește specialistul Gianluca Mech.
Citeste si: Dieta minune! Cum a reușit Andra să slăbească 15 kilograme