Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților
Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Epidemia de coronavirus și faptul că acest virus s-a dovedit a fi extrem de contagios, i-a alertat pe cei mai mulți oameni.

După ce specialiștii au afirmat că acest virus rezistă pe diverse suprafețe, inclusiv pe haine, până la 4 zile, întrebarea pe care și-au pus-o mulți este dacă se pot infecta și de pe mâncare. Asta poate și pentru că tot mai mulți au ales să meargă la cumpărături în magazine, nu doar cu mască, ci și cu mănuși.

Citeste si: Marcela, o româncă infectată cu coronavirus în Spania, mărturisiri în lacrimi despre cum a învins boala

La întrebarea dacă te poți infecta din mâncare sau de pe suprafața fructelor sau legumelocoronar, specialiștii au răspuns:

”Coronavirusul poate rezista pe diferite suprafețe, dar încă nu există dovezi care să susțină transmiterea rpirn intermediul fructelor și legumelor neambalate.

Nu a fost raportat nici un caz de transmitere al coronavirusului prin intermediul mâncării. Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20- 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora.

Principalul mod de transmitere al infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, care a inițiat o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeste si: Reportaj marca STIRILEKANALD.RO! Ce se întâmplă în Centrul Vechi după ce au fost închise localurile publice din cauza epidemiei de coronavirus

În România a fost instituită stare de urgență, iar restaurantele și cafenelele au fost închise

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat pe 17 martie 2020, o serie de noi măsuri pentru distanțarea socială și împiedicarea răspândirii comunitare a virusului.

Astfel, prin ordonanță militară, a fost dispusă suspendarea activității de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice, precum și serviciile în saloanele de înfrumusețare.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

În altă ordine de idei, de pe 18 martie 20202, s-a anunțat că numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB care circulă în București va fi redus cu 25%. Măsura intră în vigoare din 19 martie 2020, a anunțat primarul general al Capitalei.

Citeste si: Cum s-au vindecat de coronavirus un om de știință de 98 de ani și soția lui de 85 de ani

Mai mult, a explicat Ministrul Sănătății, Vicotr Costache, în lupta împotriva coronavirusului a fost aplicată o strategie clară.  ”Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi.

În faza doi vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”,  spune Victor Costache despre strategia împotriva epidemiei de coronavirus.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies