Se schimbă vremea, cod galben de ninsori și viscol. Va fi prăpăd, iată ce au anunțat specialiștii ANM

Agenția Națională de Meteorologie. Specialiștii ANM- cod galben
Agenția Națională de Meteorologie. Specialiștii ANM- cod galben

Specialiștii ANM au anunțat că săptămâna viitoare, vremea se va răci și vom avea parte de temperaturi deosebit de reci pentru perioada în care ne aflăm.

Conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie, în perioada 21 martie-25 martie, se vor înregistra temperaturi extrem de reci, mult sub normalul finalului lunii martie. Mai mult decât atât, aceștia au anunțat „răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă și intensificări ale vântului.”

Citeste si: Costin Gheorghe, jurnalul unei vedete de la Exatlon în autoizolare! Ziua a doua! ”Nu aș fi crezut niciodată că este atât de rău și de greu să fii singur”

Va ninge ca în plină iarnă!

Începând cu noaptea aceasta, va ninge în Transilvania, Maramureș și Moldova, însă aceste fenomene meteo se vor extinde și către sudul țării. Astfel, În noaptea de 21 spre 22 martie, precum și în cursul zile de duminică, 22 martie, va ninge predominant în zonele montane și doar local, deocamdată, în Transilvania, Maramureș și Moldova.  În zilele următoare, se va răci gradual, iar specialiștii ANM au declarat că „Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/ 23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea

mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: ANM- În Bucureşti va ninge la începutul săptămânii viitoare. De duminică, vremea se va răci în întreaga ţară, după care se va incălzi uşor

De asemenea, pe crestele montane, vântul va sufla cu foarte mare putere, viscolind și spulberând zăpada, iar în restul regiunilor se va intensifica până la 60 km/h. Între 21 și 23 martie, angajații Agenției Naționale de Meteoroloie au anunțat ninsori moderate cantitativ și posibilitatea apariției viscolului.

Agenția Națională de Meteorologie. Specialiștii ANM- cod galben
Agenția Națională de Meteorologie. Specialiștii ANM- cod galben

În nordul Moldovei, se va depune un strat consistent de zăpadă, cantitățile de precipitații atingând 15l/mp, cu posibilitatea de depășire local.

Această depunere de zăpadă va fi prezentă și în Carpații Orientali, iar începând cu 22 martie sunt vizate și regiunile din Carpații Meridionali. Vântul va atinge și 70 km/h, troienind zăpada, fapt ce duce la scăderea vizibilității. Județele care se află sub cod galben de ninsoare sunt: Suceava, Neamț, Harghita, Maramureș, Covasna și Brașov.

Citeste si: Rețete pandemie. Ce gătești cu ce ai prin cămară? Iată o listă de rețete cu carne de pui și alte ingrediente de prin casă!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Simona Gherghe, despre izolarea la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus ”Singurul lucru care mă sperie…” Cum s-a pozat vedeta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies