Fumătorii- predispuși la infectarea cu coronavirus COVID-19. Trebuie să renunți chiar acum!

fumătorii, coronavirus, COVID-19,  fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus
fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus

Un nou studiu relevă că în cazul infectării cu COVID-19, fumătorii sunt mai predispuși la agravarea simptomelor.

British Medical Journal a publicat un nou studiu, care demonstrează că fumătorii sunt mai predispuși la agravarea simptomelor COVID-19. Mai mult decât atât, persoanele care au acest viciu, pot ajunge la terapie intensivă sau pot avea nevoie de asistență în cazul respirației, de trei ori mai des decât nefumătorii.

Citeste si: Informații oficiale: alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 576 în România

Virusul COVID-19, cunoscut drept SARS-CoV-2, se instalează la nivelul sistemului pulmonar, acolo unde celulele prezente în mucoasă sau în alveolele pulmonare, au un nivel mai ridicat de ACE-2, care reprezintă calea prin care virusul infectează.

De asemenea, dacă până acum s-au repetat î nenumărate rânduri importanța spălatului pe mâini și a izolării la domiciliu, autorii studiului explică faptul că fumatul este un obicei total nesănătos în general, dar în această perioadă ar trebui să renunțăm la el, mai mult ca oricând.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus
fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus

Citeste si: În 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe

12,4% dintre fumători au manifestat simptome grave, față de 4,7% dintre nefumători

Conform studiului realizat de British Medical Journal, din o mie de cazuri de coronavirus COVID-19 analizate în China, 12,4% dintre fumătorii infectați cu acest virus au ajuns la terapie intensivă, au avut nevoie de ventilație artificială

sau chiar au murit, în timp ce, în cazul nefumătorilor, doar 4,7% dintre persoanele identificate au prezentat agravarea simptomelor. Deocamdată, autorii studiului nu își explică de ce există o diferență atât de mare între cele două grupuri.

Conform unei teorii, susținută pe alte tulpini de virusuri respiratorii, este foarte probabil ca fumătorii să fie mai vulnerabili în fața oricărui virus, precum și să dezvolte simptome mult mai grave, față de nefumători.

De asemenea, un motiv posibil pentru care aceștia pot dezvolta probleme mult mai rapid, este atingerea repetată a feței sau a capătului de țigară, plasat apoi în contact cu mucoasa cavității bucale.

Citeste si: Coronavirus România. Cum arată declarația de proprie răspundere cu care poți ieși din casă în această perioadă



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

În China au început primele testări ale unui vaccin împotriva coronavirus

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies